Meningen buurt verdeeld over komst woningen ‘CPO in Vogelvlucht Ermelo’ in Horst

Impressie CPO in Vogelvlucht Ermelo.
Foto: Veluwse Architecten

De meningen van de buurt zijn verdeeld over de eventuele komst van 34 woningen met het plan ‘CPO in Vogelvlucht Ermelo’ aan het Rodeschuurderwegje in Horst. Dat bleek gisteravond, dinsdag 26 maart, tijdens de Algemene Ledenvergadering van Buurtvereniging Horst en Telgt in buurthuis ‘Ons Huis’.

Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Van harte gegund
Voorop gesteld, zo gaven voorzitter Christiaan Veeningen en buurtbewoners die reageerden aan, ze gunnen de jongeren en starters van harte een plekje om te wonen. Maar er is aarzeling bij de manier waarop dit zou moeten gebeuren in hun buurt.

Vrees voor ‘verstening’
Bij de uitvoering van het plan bestaat de vrees voor ‘verstening’ in het buitengebied, ook omdat naast ‘CPO in Vogelvlucht Ermelo’ er plannen zijn voor de bouw van ongeveer 41 woningen in buurtschap Horst. Het functieveranderingsbeleid in het gebied waakt voor verstening. Onder meer door te verplichten de sloopmeters uit het gebied zelf in te zetten voor woningbouw.

Verrast
Daar wringt onder meer de schoen zo gaf Veeningen aan. De initiatiefnemer van ‘CPO in Vogelvlucht Ermelo’ haalt sloopmeters buiten het gebied, namelijk bij het perceel Haspel 123a waar diverse voormalig agrarische opstallen kunnen worden gesloopt. “Daarom zijn we verrast door het collegebesluit, ook omdat we als buurtvereniging niet zijn geïnformeerd. We moesten het uit de krant vernemen. Dat kunnen we niet heel grappig vinden.”

In opdracht van gemeenteraad
Wethouder Laurens Klappe lichtte toe dat nog lang niet alle antwoorden bekend zijn. Hij vertelde de buurt over de voorgeschiedenis van ‘CPO in Vogelvlucht Ermelo’. Ook dat het plan in strijd is met het huidige beleid. “In opdracht van de gemeenteraad moesten wij als college de mogelijkheden onderzoeken. Als college ervaren wij het ook als een knelpunt dat er veel meer woningen in het gebied komen. Wanneer ik het ruim schat tegen de 80. Dat baart ons ook zorgen. Maar uiteindelijk is het aan de gemeenteraad om de juiste afweging te maken.”

Geen touw aan vastknopen
Een buurtbewoner uitte zijn frustratie: “Wij moeten binnen de lijntjes kleuren die u hebt vastgesteld, en krijgen dingen niet voor elkaar. En het CPO vervolgens wel? Ik kan er geen touw aan vastknopen.”

Afzeiken
Een voorstander van ‘CPO in Vogelvlucht Ermelo’ wilde graag even kwijt: “Ik wil heel graag jongeren in de buurt, want ik zie hier alleen maar grijze koppen. En dan gaan we het plan ook nog afzeiken.”

Geen moeite
Een andere buurtbewoner vond: “Ik heb er helemaal geen moeite mee dat de sloopmeters van buiten Horst en Telgt komen.”

Vinger aan de pols houden
Voorzitter Veeningen beloofde als buurtvereniging de vinger aan de pols te houden, en in gesprek te gaan met de gemeenteraad.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden