Gemeenteraad Ermelo geeft Het Groene Leger unaniem steuntje in de rug

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Er gloort hoop voor Het Groene Leger, een groep jonge doorstarters en doorstromers in Ermelo, met hun CPO in Vogelvlucht Ermelo. Een CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en is een gezamenlijk initiatief van Het Groene Leger in samenwerking met Erik Verhoef van het Veluws Ontwerpburo, om een stuk grond te kopen en daar een aantal woningen op te bouwen. 

Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Het initiatief dat Het Groene Leger in april dit jaar lanceerde in de commissie ruimte van de gemeenteraad, dreigde in juli te stranden bij het nieuwe college op basis van de huidige regelgeving in het buitengebied.

Weg proberen vrij te maken
Gisteravond, donderdag 1 november, tijdens de gemeenteraad hebben de partijen echter unaniem met een motie het college de opdracht gegeven de weg proberen vrij te maken voor CPO in Vogelvlucht Ermelo, voor de locatie Wagtendonk aan het Rodeschuurderwegje in buurtschap Horst. De partijen constateren namelijk onder meer dat voor het plan elders voldoende sloopmeters zijn gevonden en het past binnen het functieveranderingsbeleid voor het buitengebied.

Stemverklaring
ChristenUnie Ermelo en CDA Ermelo legden wel de stemverklaring af dat een eventuele precedentwerking moet worden voorkomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden