Deel 8: Hoe gaat het nu met Renate Goossensen die geëmigreerd is naar Frankrijk?

Foto: Renate Goossensen

Dat Renate Goossensen ging emigreren naar Frankrijk samen met Bart en kinderen Jaya en Tara en de honden, was voor veel mensen een complete verrassing. Klik HIER voor eerdere berichtgeving. De Ermelose die ruim 10 jaar het boegbeeld was van DansFabriek S.I.L.K. (DFS) Ermelo, houdt ons echter graag op de hoogte van het reilen en zeilen van de nieuwe start! Vandaag deel 8, dat Renate samen schrijft met Bart. Klik HIER voor deel 1, HIER voor deel 2, HIER voor deel 3, klik HIER voor deel 4, HIER voor deel 5, HIER voor deel 6 en HIER voor deel 7.

Bonne année
Bonne année oftewel Gelukkig Nieuwjaar. Dat jullie gelukkig mogen zijn in gezondheid en in liefdevolle aandacht naar elkaar. Zelf heb ik altijd een beetje moeite met de feestdagen, het draait alleen maar om veel eten en drinken, en opeens komen er weer die kerstkaarten en vriendelijke berichten dat we elkaar snel weer moeten zien in het nieuwe jaar.

Iedere dag is weer een nieuwe dag
Een van onze Franse vrienden kwam met de wijze woorden, iedere dag is weer een nieuwe dag en dat moet gevierd worden. Niet speciaal met kerst of Oud en Nieuw. Iedere dag heeft aandacht nodig en wij als mens ook.

In het zonnetje
Acht maanden na onze landing hier zitten we met verbazing in het zonnetje met een temperatuur van 16 graden lekker een kopje thee te drinken. Heerlijk en dat in januari! Langzaam maar zeker wennen we steeds meer aan deze manier van leven. Aandacht voor de natuur, de dieren en elkaar. Onze aandacht gaat inmiddels ook dagelijks naar de drie paarden die ons leven hebben verrijkt.

Grote rage
Samen met Jaya en Tara zijn we een Bullet Journal begonnen, gewoon voor ons zelf en houden we leuke dingen bij wat we zoal op een dag doen. Slapen we genoeg, drinken we genoeg water op een dag, hoe voelen we ons op een dag en welke boeken lezen we. Bewust worden in wat we zoal doen, denken en voelen. Onder de jeugd is dit inmiddels een grote rage hier. Voor mij een leuke en veilige manier om te reflecteren op mezelf.

Hoezo soepel, hoezo routine?
Inmiddels hebben we al een bepaalde routine opgebouwd en het volgende moment loopt ons leven minder soepel. Terwijl ik nu aan het schrijven ben is Bart aan het bellen met de loodgieter omdat onze verwarming is uitgevallen. Hoezo soepel, hoezo routine?

Vervreemden
We merken dat we steeds iets meer vervreemden van de Nederlandse taal. We vormen zinnen met Nederlands en Frans dwars door elkaar. We beginnen te denken in het Frans, wat uiterst vermoeiend is, omdat ons denken veel sneller gaat dan onze Franse taalkennis toelaat. Ook al voelt het voor ons dat de Franse taal nog niet snel genoeg gaat, we moeten geduld hebben en in korte zinnen Frans gaan praten, op advies van onze Franse juf.

Fijn maar som eenzaam
sWe willen toch bekennen dat het hier fijn is en dat we lieve dierbare mensen om ons heen hebben, maar dat het ook soms eenzaam voelt. Continu moeten nadenken wat je zegt om een juiste zin te maken, dan kom je in een gesprek niet echt tot je gevoel of tot een diepgaand gesprek. Geduld hebben dus, lastig voor mij, maar gelukkig is Bart er dan om mij uit deze dip te halen als ik uiterst gefrustreerd raak omdat ik me niet kan uiten zoals ik graag zou willen.

Gelukkig omarmt Bart me dan stevig om me te bedaren.

Doelen delen
Januari een nieuw jaar, nieuwe doelen behalen in ons nieuwe thuisland. Inmiddels is Bart aangeschoven en willen we samen onze doelen voor dit jaar met jullie delen. Binnenkort zal de website van Domaine le Paradise een metamorfose ondergaan. We gaan onze focus verleggen van de welgestelde toerist naar de hulp behoevende Nederlander.

Dichter bij onszelf
Door hier zeven maanden te wonen en te werken zijn we dichter bij onszelf gekomen. Vele gesprekken tussen Bart en mij hebben ons doen beslissen om ons hart verder te gaan volgen. Domaine le Paradise wordt een plek voor mensen die aan zichzelf willen werken en hier een stuk ondersteuning kunnen gebruiken. Op basis van onze eigen levenservaring creëren we een omgeving waarin mensen zichzelf kunnen zijn. Doormiddel van trainingen, dieren, werken op het land, rust vinden in de natuur, samen koken, samen eten en samen leven.

Mensen in hun kracht zetten
Met raad en daad worden we ondersteund door de liefhebbende bewoners in onze omgeving met ieder hun eigen specialiteit. Die net als wij een positieve bekrachtiging van de mens voorop stelt. Een van de pijlers van DLP is mensen in hun kracht zetten door positieve ervaringen te bieden. Om mensen een fijne plek te bieden gaan we de grootste schuur ombouwen tot verblijfsruimte. Hierin kunnen 8 mensen voor korte of voor langere termijn verblijven in de privacy van hun eigen kamer. We willen een veilige omgeving bieden voor mensen die opnieuw hun levenspad opnieuw willen vormgeven.

À Bientôt!
Wij gaan verder met de verbouwing en de invulling van onze dromen! Wij wensen jullie heel veel geluk en voorspoed in 2022. Au Revoir of misschien wel À Bientôt!

Bart et Renate

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen