Hoe gaat het nu met Renate Goossensen die geëmigreerd is naar Frankrijk?

Foto: eigen foto's

Dat Renate Goossensen ging emigreren naar Frankrijk samen met Bart en kinderen Jaya en Tara en de honden, was voor veel mensen een complete verrassing. Klik HIER voor eerdere berichtgeving. De Ermelose die ruim 10 jaar het boegbeeld was van DansFabriek S.I.L.K. (DFS) Ermelo, houdt ons echter graag op de hoogte van het reilen en zeilen van de nieuwe start! Vandaag deel 1.

Door Renate Goossensen.

Domaine le Paradis, Bonjour! We zijn een maand verder in ons avontuur! Een maand lang 1300 km van Nederland vandaan. Wat mis je dan eigenlijk het meeste?! Jaya en Tara missen Wifi, Renate mist toch echt haar vega kroketje van Mora, en Bart….NIKS.

Frans, Frans en nog eens Frans
Na een maand lang van verhuisdozen uitpakken en het weer terug vinden in een heel nieuw huis is niet niks, leren leven in de Franse hitte, en het communiceren in de Franse taal, wat Bart en de meiden al heel goed kunnen, doet Renate dit met een briefje vol Franse zinnen uitgeschreven met haar eigen Franse uitspraak, komen we nu in de periode van integreren.

Bedankt
Maar eigenlijk ga ik nu al te snel door de maand heen. Dank voor iedereen die ons tot nu toe hebben geholpen. Mijn neef Bart en mijn ouders, sorry pap dat je een gebroken voet als souvenir hebt meegenomen. Ruud en Peggy onze directe buurvrienden en Els en Chris onze wijze liefdevolle vrienden. En natuurlijk niet te vergeten de crew van Het Roer Om, Hanneke, Albert en Stevie die ons volgen in ons avontuur.

Integreren, hoe doe je dat?
Integreren, hoe doe je dat hier op het land? De buren vinden ons maar rare Hollanders, op het heetst van de dag zien ze ons ploeteren, terwijl alle fransen een siësta houden met kaas en wijn. Maar even zonder gekheid, het gaat echt goed. We hebben de buren ontmoet en onze grote buurvriend is toch echt wel monsieur Locatelli. Tien keer per dag rijd hij op zijn tractor langs, zwaait met beide handen in de lucht en schreeuwt BONJOUR! Wat zijn ze toch blij dat er eindelijk weer leven in de brouwerij is in het mooie huis op de heuvel. Ook hebben wij tijdens onze heenreis twee liefdevolle mensen ontmoet. In hun mooie Chambre d’Hote voelden wij ons helemaal goed bij Ward en Gerda. Met 30 jaar levenservaring in het Franse land weten ze ons veel te vertellen en adresjes te geven van bedrijven die ons goed kunnen helpen. Wij zijn hier heel dankbaar voor en dan kom je ook nog is in contact met hun dochter en schoonzoon met drie leuke kids. We hebben er al een Rendez-Vous opzitten en zijn we zelfs al uitgenodigd om te komen eten!

Rozengeur en Maneschijn?
Ik wil jullie niet laten overkomen dat het alleen maar Rozengeur en Maneschijn is, nee dit is niet het geval. Een land van 2,5 hectare en dan een zitgrasmaaier die stuk is gegaan, is niet heel erg fijn. Grote rare beesten en een slang die uit de schuur komt, dan zie je wel drie gillende keukenmeiden op het erf rennen. Een zwembad die 4 jaar niet is onderhouden, een onthoofde dikke pad vinden in het gras was ook zeker niet fijn voor Tara, storm midden in de nacht en dan geluiden horen die je niet kent, apparaten vinden in je huis wat abracadabra is, stroom die iedere keer uitvalt en ik kan nog wel even doorgaan. We kunnen ons gek laten maken maar we gaan rustig op de Franse slag door, doucement, en weten dat het goed komt.

Zal ik vertellen waarom we het hier goed hebben, het antwoord is LIEFDE!

Lekker verder
Wij gaan lekker verder. Nu ik deze blog schrijf zijn Bart en de meiden in Villeneuve Sur Lot om een 4G box te kopen voor internet, joepie!!! Hier in de omgeving ben ik al een beetje bekend als de professeur de dans. Dus misschien toch maar een paar danslesjes gaan geven in het dorp. We gaan een periode in van de vergunningen aanvragen voor het verbouwen van de kapschuur, zodat we in mei 2022 twee prachtige Gites kunnen gaan verhuren. Nee we zitten niet stil! Hopelijk blijven jullie ons volgen in ons avontuur. Oh ja nog even een geheimpje vertellen, maar wie had ooit gedacht dat wij alle 4 op crocs lopen…

Cordialement Bart, Renate, Jaya, Tara, Beer en Reus.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen