Marlous Janssen neemt DansFabriek S.I.L.K. over van Renate Goossensen

Marlous Janssen (26) neemt DansFabriek S.I.L.K. (DFS) in Ermelo over van Renate Goossensen (36). Renate slaat namelijk een compleet nieuwe weg in. Zij gaat met haar partner Bart en zijn twee dochters van 10 en 13 jaar en 2 honden, emigreren naar Frankrijk.

Maandag 1 maart communiceerde Renate haar beslissing aan de leden. Tot 1 april draait ze samen met Marlous Ermelo’s Modernste Dansschool. Vanaf 1 april (géén grap) is de overname officieel. Renate: “Ik blijf tot en met 31 mei aan de zijlijn meelopen en vertrek op 1 juni naar Frankrijk.”

Even flink slikken
Het was even flink slikken voor met name de kinderen uit de verschillende groepen. Want de kinderen zijn dol op ‘hun’ juf. De ooit gemaakte opmerking: ‘Oh juf, ik houd zóveel van u, wilt u bij me komen wonen?’, zegt wat dat betreft meer dan genoeg! Wat alles te maken heeft met de houding van Renate naar de kinderen toe. In een eerder interview zei zij zich te beschouwen als mede-opvoeder van de kinderen, zelfs al is het soms maar een uurtje per week. Een stuk eigenwaarde meegeven, er mogen zijn zoals je bent, respect voor elkaar hebben en zich goed en veilig voelen. Door deze waarden in de praktijk te brengen tijdens de lessen, oogstte Renate alom respect en waardering.

Soulmate
In Marlous zo blijkt, heeft ze haar soulmate ontmoet. Renate: “Het klikte meteen met Marlous, ik herkende in haar zoveel van toen ik net begon met DFS, ik was ook 26. Zij gaat dan ook een geweldige opvolgster van mij worden.” Marlous vult aan: “Vanaf het eerste moment had ik meteen een goed gevoel over Renate.”

Interessant
Niet alleen gevoelsmatig voelden Renate en Marlous zich meteen thuis bij elkaar. Ook de dans- en sportachtergrond van Marlous imponeerde Renate. Marlous studeerde in 2019 af aan de Hbo Codarts dansacademie te Rotterdam. Bovendien ontdekte Marlous haar passie voor fitness en begeleiding, en volgde 3 fitness opleidingen en een thuisstudie tot gewichtsconsulent. Daarnaast is zij het gezicht achter gezicht achter MB Sport & Performance. Renate: “Haar dansstijlen in combinatie met de fitnessopleidingen zijn echt van deze tijd, dat maakt het zo interessant voor de leerlingen van DFS. Een fris gezicht, nieuwe dansen, de tijd was rijp, besefte ik.”

Helemaal enthousiast
Marlous valt in de smaak zo blijkt. De leerlingen van DFS die Marlous tot nu toe ontmoette, zijn weg van haar. Om de coronamaatregelen zijn de zalen namelijk gesloten, en wordt er aan belangstellende DFS-kids lesgegeven in het Indianenbos. Renate: “Ik krijg van de ouders appjes dat hun kinderen helemaal enthousiast thuiskomen.”

‘Ik Vertrek’
De komst van Marlous maakt dat Renate als ze straks in Frankrijk woont, haar dansschool die in 2020 10 jaar bestond, in vertrouwde handen weet. Zowel Renate als Bart zijn altijd dol geweest op Frankrijk. Om de ruimte, rust, cultuur, natuur en het klimaat. Waar het fenomeen ‘Ik Vertrek’ min of meer onbewust een droom van hen allebei was, ‘hielp’ corona deze droom te verwezenlijken.

Andere uitdaging
Tijdens de eerste lockdown moest ook DFS de deuren tijdelijk sluiten. Renate en Bart: “Dat gaf ons de tijd en ruimte over dingen na te denken, wat we anders wilden gaan doen.” Ook omdat ze aan een andere uitdaging toe waren, ontdekten ze. Renate: “Het zijn met DFS 10 hele mooie jaren geweest, maar gezien mijn leeftijd kan ik nu de switch nog maken.”

Prachtig middeleeuws plaatsje
In Frankrijk hebben Renate en Bart een mooi landhuis gekocht in Penne-d’Agenais, een prachtig middeleeuws plaatsje met ongeveer 9000 inwoners in het departement Lot-et-Garonne. Hun nieuwe stek ligt op een heuvel, wat ze een prachtig uitzicht geeft op Penne-d’Agenais. Het woonhuis is klaar om erin te trekken, er is een groot zwembad, paardenstallen, -weiden en een -bak en 2 hele grote schuren. Mogelijkheden genoeg dus om er onder meer gîtes te verhuren en chambres d’hôtes, en mensen mee te laten genieten van wat Renate en Bart daar hebben te bieden.

Maar…, al emigreert Renate naar Frankrijk; DansFabriek S.I.L.K. danst door!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen