Deel 3: Hoe gaat het nu met Renate Goossensen die geëmigreerd is naar Frankrijk?

Foto: eigen foto's

Dat Renate Goossensen ging emigreren naar Frankrijk samen met Bart en kinderen Jaya en Tara en de honden, was voor veel mensen een complete verrassing. Klik HIER voor eerdere berichtgeving. De Ermelose die ruim 10 jaar het boegbeeld was van DansFabriek S.I.L.K. (DFS) Ermelo, houdt ons echter graag op de hoogte van het reilen en zeilen van de nieuwe start! Vandaag deel 3. Klik HIER voor deel 1, en HIER voor deel 2.

Oui!
Bonjour! Domaine le Paradis…, drie maanden verder; maanden vol emoties, integratie. En dan manlief die opeens op zijn knie gaat en vraagt in het Frans om je rechterhand, tijdens ons welkomstfeest voor alle buren, vrienden en kennissen. Veel gejuich, gelach en blijdschap en ja, het antwoord is Oui!

Beetje moe
Het gaat goed met ons! Wel moet ik eerlijk toegeven dat we best een beetje moe zijn. Eerlijk gezegd mensen moe. In 2,5 maand tijd hebben wij 40 bezoekers over de vloer gehad. Van helpers tot familie en vrienden, oh ja en honden bij inbegrepen. We hebben vele lessen mogen leren in deze afgelopen 2,5 maand. Je leert elkaar nog beter kennen dan je dacht, en dat is niet altijd fijn. Ik wil niemand hiermee beledigen. Helaas wil ik het ook niet mooier maken dan dat het is.

Drie kontjes
Een grasmaaier die voor de derde keer het niet doet, en een aanstaande hebben die baalt dat het gras drie kontjes hoger groeit, de auto die rare kuren vertoond en wij nu al twee weken in een gammele oldtimer, met speling in het stuur en half bakken remmen de berg afrollen, en waar Jaya haar eerste autorijles in heeft gehad. Rondlopen met 20 reuze muggenbulten die blijven jeuken. Het weer is hier erg van slag, het lijkt net Nederland; gelukkig wel met een mooier uitzicht.

Vegetariër
Oh ja, als vegetariër is het Franse land niet leuk. Het enige wat ze hier kennen is vlees, vlees en nog eens vlees. Dus eten Tara en ik maar veel vlees, nee grapje, we blijven bij ons geloof en eten veel verschillende salades. We hebben zelfs al een favoriete restaurant met een geweldige plat végétariens.

Onze lieve buurvrouw Sandrine heeft mij al meerdere keren uitgenodigd om met haar vriendinnen te gaan eten en dansen.

Wat een fijne mensen
Onze integratie in de heuvels van Penne d’Agenais is duidelijk begonnen. Via, via worden we aan allemaal interessante mensen geïntroduceerd. We zijn volgens vele insiders hier terechtgekomen in het meest vriendelijke departement van Frankrijk. De instelling en interesse in ons is niet te vergelijken met wat wij kennen uit Nederland. Wat een fijne mensen die ons omarmen als gezin en de uitnodigingen om te komen dineren of lunchen, vliegen ons om de oren. Onze lieve buurvrouw Sandrine heeft mij al meerdere keren uitgenodigd om met haar vriendinnen te gaan eten en dansen. Binnenkort ga ik het avontuur aan! Beetje gespannen, hoe meer ik wil vertellen hoe groter de taalbarrière lijkt te zijn.

Danslessen geven
En nu we het over dansen hebben, eerlijk gezegd kan ik er toch nog niet afscheid van nemen. Vanaf september ga ik dan toch weer danslessen geven. Onze grote schuur toveren we om tot danszaal. De aanmeldingen komen binnen. Ik studeer ik nu op Franse zinnen die ik kan gebruiken in de dansles. Ook al is het spannend, ik heb er heel veel zin in. Van plié tot relevé, pirouette naar tendu. De voorbereidingen lopen volop. Een schuur van 150 m2, hoe maak je zo’n ruwe vloer tot geschikte dansvloer voor kinderen en volwassenen. Van rubber tot vinyl, een mooie houten dansvloer… . De voetjes kunnen bijna van de vloer. En het is ook wel weer tijd om wat te gaan sporten. Ondanks het harde werken vallen wij niet af zoals al die mensen die we in de tv programma’s hebben gezien die emigreren. Waarschijnlijk is het lekkere eten en drinken hier debet aan.

Uitbreiding gezin
Ons gezin breidt zich ook steeds meer uit. Jaya heeft een eigen hondje gekregen; Mees de Golden Retriever. En wat doen Jaya en het Mees goed samen, zo trots op haar. Mees huppelt lekker mee met Beer en Reus. Een mooi trio op de heuvel van Gaillardel. Tara is bezig met een adoptie paard, Zarena. Een mooi groot zwart paard dat veel aandacht nodig heeft. Dit gaat natuurlijk helemaal goed komen bij Tara.

Fenomenaal uitzicht
We gaan lekker door allemaal, druk bezig met de architect voor de eerste verbouwing(en) en vergunningen, twee gîtes op de heuvel met een fenomenaal uitzicht. Wij proberen deze twee gîtes voor 4/6 personen te gaan verhuren vanaf mei/juni 2022.

PS
PS: Wij zullen jullie natuurlijk meenemen in onze voorbereidingen voor het huwelijk op eigen land. Oh en ik mis toch wel iets uit Nederland…De Bossche bol van van Looijengoed uit Ermelo… . Helaas kan niemand dit voor mij meenemen uit Pays-Bas

Voor nu au revoir en tot snel weer! Natuurlijk zijn wij te bereiken op [email protected] voor vragen betreft reserveringen voor het nieuwe jaar 2022.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen