Deel 6: Hoe gaat het nu met Renate Goossensen die geëmigreerd is naar Frankrijk?

Foto: eigen foto's

Dat Renate Goossensen ging emigreren naar Frankrijk samen met Bart en kinderen Jaya en Tara en de honden, was voor veel mensen een complete verrassing. Klik HIER voor eerdere berichtgeving. De Ermelose die ruim 10 jaar het boegbeeld was van DansFabriek S.I.L.K. (DFS) Ermelo, houdt ons echter graag op de hoogte van het reilen en zeilen van de nieuwe start! Vandaag deel 6. Klik HIER voor deel 1, HIER voor deel 2, HIER voor deel 3, klik HIER voor deel 4 en HIER voor deel 5.

Bonjour….Domaine le Paradis! Coucou à tous!

Wie had ooit gedacht…
Ik schrijf jullie en besef dat wij nu een half jaar in het mooie Zuid-Frankrijk wonen. Wie had ooit gedacht dat ik, danslerares uit Nederland ooit de poëtische titel professeur de danse zou krijgen in Frankrijk? Ik niet of misschien ook wel😊

Mijn eerste grote liefde
Als klein meisje ging ik ieder jaar op vakantie naar Frankrijk. Mijn eerste grote liefde was Nicolai. Wat was ik verliefd en huilend ging ik iedere zomer van vakantie weer naar huis. Mijn ouders spraken me moed in en zeiden: “Het komt echt goed.” Komt goed? Mijn hart was gebroken. Ik moest en zou teruggaan naar het mooie Frankrijk. Nu 27 jaar later ben ik dan eindelijk op mijn plaats van bestemming. En heb ik kennisgemaakt met mijn naaste buurman, genaamd Nicolai. Oh mijn god, dit is toch niet MIJN Nicolai??? Met blozende wangen zei ik mijn naam ; “Je suis Renate.” Gelukkig voor Bart geen reactie terug van: “Oh mon amour.”.

Net een toerist
Nu we zes maanden verder zijn kom ik al veel verder in mijn communicatie met de Fransen. In de eerste weken was mijn standaard zin “je ne comprends pas”. Wat voelde ik me daar rot bij en leek ik net een toerist in mijn geëmigreerde land. Maar ik bleef en blijf nog steeds volhouden. Met handen en voeten, met een vrolijke lach en met mijn nieuw geleerde Franse woorden maak ik de meest creatieve zinnen. Zo geef ik dansles aan de kinderen en dames hier en verbeteren ze mij waar nodig is, bijna de hele les dus!

Mooie, verdrietige en zware momenten
We maken nog steeds van alles mee. Mooie, verdrietige en zware momenten. Eerlijk gezegd vragen we ons best wel is af, waar we aan begonnen zijn. Wat een groot stuk land en wat moeten we nog veel doen voordat we eindelijk de gîtes kunnen gaan verhuren. De aanvraag ligt bij de gemeente en we moeten geduldig afwachten. En laat nou net geduld hebben niet mijn sterkste kwaliteit zijn. Want wat heb ik zin om mensen te mogen ontvangen in een mooie gîte. Om voor ze te kunnen zorgen en mee te laten genieten van ons paradijs. Wij zullen jullie zeker mee nemen in onze verbouwing en hopen jullie snel te kunnen ontvangen.

In quarantaine
Ook zitten wij vandaag een week in quarantaine, want ook ik ben positief getest. Ik wil er niet veel over kwijt, want er wordt al genoeg over deze griep gezegd. Maar de zware griep heb ik overwonnen en we gaan stap voor stap weer aan het werk.

Hoe houden we het vol?
En hoe houden we het vol? Gezond eten, mediteren, veel thee drinken, ik ben weer begonnen met lezen, met de juiste positieve mensen omgaan, veel knuffelen met de dieren en…, op tijd naar bed. Maar ook stil te blijven staan om te kunnen zien wat we al wel hebben bereikt. Het is ook niet niks om te emigreren. We zijn wel zo stoer geweest om het te doen, maar dat neemt niet weg dat je er soms helemaal gek van wordt. Alles is nieuw, alles moet je opnieuw ontdekken. Je emotie kan je niet zomaar even uitleggen. Ja, en dan sta je soms weleens een traantje weg te huilen bij een lieve buurvrouw. Of zoek je je steun bij je lieve hond die een luisterend oor biedt.

Leuk nieuwtje!
Tot slot een leuk nieuwtje! Tara is ontzettend druk met schilderen en tekenen. Vanaf vandaag verkoopt ze haar schildersdoeken voor een mooie prijs. Ze maakt ook werk in opdracht. Bij een bestelling krijg je er een leuke verrassing bij wat natuurlijk uit het mooie Frankrijk komt. Op de foto kan je zien wat ze maakt. Hoe leuk is dit! Wij zijn ontzettend trots op haar hoe ze haar ondernemers skills laat zien.

Bestellen?
Voor vragen aan Tara of een bestelling plaatsen mail dan naar [email protected] of stuur een bericht naar 0031620255202. Of plaats een bericht op Facebook of Instagram.

Au Revoir! Bisous Renate.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden