Burgerpeiling en gemeenteraad Ermelo unaniem eens over de te onderzoeken langlopende dossiers

Bar Twinns in 2015.
Bar Twinns in 2015.
Foto: archief

De commissie onderzoek langlopende dossiers is eruit. Er wordt onderzoek gedaan naar Bar Twinns, Tomassen Duck-To en Pallet- en Timmerfabriek Ten Hove. De keuze voor deze dossiers is op basis van de burgerpeiling die heeft plaatsgevonden, én welke de 6 raadsfracties zelf unaniem de meest prangende langlopende dossiers vonden om te onderzoeken.

Prachtig op elkaar
Dit vertelt Ronald van Veen, medewoordvoerder van de commissie. “Wat dat betreft past de uitkomst van de burgerpeiling en de keus van de raadsfracties prachtig op elkaar. Bovendien past deze manier van werken bij ons als volksvertegenwoordigers en onze controlerende rol. We zijn immers door de burgers gekozen.”

Max 3 dossiers
De commissie had een shortlist van 5 langlopende dossiers samengesteld: Tomassen Duck-To, Pallet- en Timmerfabriek Ten Hove, Bar Twinns, Prins Hendriklaan en Oude Telgterweg – verkeerscirculatie ivm ontwikkelingen Kerkdennen en Zanderij. Via een online gehouden burgerpeiling konden invullers maximaal 3 dossiers kiezen.

Twee derde koos voor Bar Twinns
Van de 550 keer dat de vragenlijst is ingevuld zijn 424 door de verificatie-stappen gekomen. Bijna twee derde koos voor Bar Twinns (65%), Tomassen Duck-To 47% en Timmerfabriek Ten Hove 39%. De Prins Hendriklaan en Oude Telgterweg – verkeerscirculatie ‘scoorden’ respectievelijk 33% en 19%.

Niet voldoende draagvlak
De burger mocht zelf ook een dossier aandragen met argumentatie, dat niet op de shortlist stond. Daar is met 7%, volgens Ronald van Veen goed voor zo’n 10 verschillende dossiers, niet voldoende draagvlak voor om te onderzoeken. “De 3 nu gekozen dossiers staken er met kop en schouders bovenuit.”

Gekozen voor onderzoeksbureau Necker van Naem
Tijdens de bijeenkomst op 24 maart hebben drie bureaus zich aan de commissie gepresenteerd. De commissie heeft op basis van de deskundigheid en de gevarieerde achtergrond van het team gekozen voor onderzoeksbureau Necker van Naem. Dit bureau zal zo snel mogelijk starten met het onderzoek. De bedoeling is dat de gemeenteraad voor het zomerreces de resultaten kan bespreken en eventuele vervolgstappen. Afhankelijk van de resultaten zal namelijk blijken of er meer onderzoeken nodig zijn, of een raadsenquête nodig is en wat eventueel anders gedaan moet/kan worden.

Neem een kijkje in een hoogwaardige, ruime nieuwbouwwoning in het centrum van Harderwijk.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen