Uitslag toets: gemeente Ermelo niet verantwoordelijk voor gebreken huurwoningen De Driesprong

Foto: archief Grietje-Akke de Haas

De gemeente Ermelo is niet verantwoordelijk voor de gebreken van de 24 sociale huurwoningen in nieuwbouwwijk De Driesprong. Dit blijkt uit de collegiale toets die de gemeente Harderwijk op verzoek van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo heeft uitgevoerd.

Wel vragen
Het doel van de toets was om een onafhankelijk collegiaal advies te verkrijgen over de verleende vergunning en het uitgevoerde bouwtoezicht van de 24 woningen binnen het project De Driesprong te Ermelo. Uit de collegiale toets blijkt wel dat er vragen zijn rondom capaciteit en de manier van rapporteren door de gemeente Ermelo. Na de nodige toelichting van de gemeente Ermelo geeft dit echter geen aanleiding te twijfelen aan de juiste beoordeling waarmee de vergunning kon worden verleend.

Onderzoek UWOON
Woningcorporatie UWOON voert op het moment zelf ook een toets van ons bouwdossier uit via bureau Duinwijck. Dit bureau zal ook de manier van toetsen en toezicht van de gemeente beoordelen. Volgens het college is deze toets is echter een klein onderdeel van het bredere onderzoek dat dit bureau uitvoert.

Zó veelbelovend
Het plan en de bouw van de sociale huurwoningen in nieuwbouwwijk De Driesprong zag er zó veelbelovend uit. Halverwege 2019 konden de  bewoners in hun nieuwe optrekje gaan wonen. De prefab-woningen van Slokker Innovate waren splinternieuw, gasloos, kregen geïntegreerde zonnepanelen op het dak en toepassing van warmtepompen; ofwel ‘nul-op-de-meter’ woningen. Gaandeweg echter bleken de woningen heel veel gebreken te vertonen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden