UWOON doet zelf onderzoek naar de prefab-woningen Driesprong in Ermelo

Foto: archief Grietje-Akke de Haas

UWOON laat een onafhankelijk bureau onderzoek doen naar de prefab-woningen van Slokker op de Driesprong in Ermelo. Dit laat UWOON vrijdag 5 maart weten met een persbericht.

In de afgelopen weken is veel te doen geweest omtrent de gebreken aan de woningen. (Klik HIER en HIER voor eerdere berichtgeving). UWOON krijgt met het onderzoek inzicht in de bouwtechnische staat van de woningen en duidelijkheid over de verwarmingsinstallatie en het beton.

Onafhankelijk onderzoek
UWOON vertelt in het persbericht dat een onafhankelijk onderzoek nodig is om goed inzicht te krijgen in de staat van de woningen en bergingen om de juiste maatregelen te kunnen treffen. Fleur Imming: “Het is een bijzonder vervelende situatie voor onze huurders. Dit moet goed en nauwkeurig worden opgelost. Een onafhankelijk onderzoek helpt ons daarbij.” UWOON betrekt haar bewoners bij dit onderzoek. “Wij vinden het belangrijk dat de bewoners achter onze keuze staan voor het geselecteerde adviesbureau en aan de voorkant al zaken kunnen meegeven voor de aanpak van het onderzoek.” Bewoners ontvangen hierover binnenkort meer informatie.

Sluiting bergingen
Op 3 maart constateerde UWOON dat enkele bergingen aan Dakpan, Kruispan en Van Emsthof zorgwekkende gebreken vertonen. Imming: “Na deze constatering zijn bewoners direct geïnformeerd. We hebben geen enkel risico genomen en de bergingen per direct gesloten.” Bewoners konden onder begeleiding van UWOON de noodzakelijk spullen uit de berging halen. De bergingen zijn geïnspecteerd door een ingenieursbureau. Uit dit onderzoek blijkt dat een vervolgonderzoek nodig is.

Veiligheid
Zolang het onderzoek loopt blijft het advies om de bergingen af te sluiten. Fleur: “Bewoners hoeven zich geen zorgen te maken over de veiligheid van hun woningen na het sluiten van de bergingen. De woningen hebben een andere bouwconstructie dan de bergingen.” Van woensdag 10 tot en met vrijdag 12 maart worden tijdelijke containers geplaatst op de naastgelegen parkeerplaatsen ter vervanging van de bergingen.

Communicatie met bewoners
UWOON erkent de ernst van de situatie en pakt het serieus op. Een projectleider is aangesteld en ziet erop toe dat de gebreken worden verholpen. Hij is een vast aanspreekpunt voor bewoners en dagelijks aanwezig in de wijk. Bewoners ontvangen ook tweewekelijks een update rondom de voortgang van de gebreken. Daarnaast zijn er met bewoners diverse gesprekken gevoerd. UWOON bevestigt dat de communicatie naar en met bewoners in het verleden onvoldoende was en heeft hierin duidelijke stappen genomen.

Verhelpen van de gebreken
In de afgelopen twee weken zijn alle woningen aan de Van Emsthof en bijna alle woningen aan de Driesprong bezocht door de projectleider en een monteur van Prins Bouw. Imming: “Tijdens het bezoek zijn, op de verwarmingsinstallatie en betonwanden na, alle eerder genoteerde gebreken verholpen. Momenteel maakt Prins Bouw afspraken met de bewoners van Kruispan en Dakpan.”

Verwarmingsinstallatie
Voor het volledig nalopen van de verwarmingsinstallatie maakt Factory Zero momenteel afspraken met de bewoners van Kruispan, Van Emsthof en Dakpan. Van der Sluis heeft alle bewoners van de Driesprong geïnformeerd over het nalopen van de volledige verwarmingsinstallatie.

Constructief gesprek Slokker
UWOON heeft donderdag 4 maart een constructief gesprek gehad met Slokker. Imming: “We hebben helaas moeten constateren dat we geen gezamenlijk beeld hebben over de bestaande gebreken. Hierover vindt op zeer korte termijn afstemming plaats. Wij hebben Slokker geïnformeerd over het onafhankelijk onderzoek dat UWOON gaat uitvoeren.” Afgesproken is dat UWOON samen met Slokker optrekt rondom de gebreken en het verhelpen daarvan, maar UWOON blijft het aanspreekpunt voor bewoners.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden