Creatieve Fotografen subliem met kids op Zomeravondbraderie

Foto: Grietje-Akke de Haas

Een fraaie foto schieten van die echt kleine guppies, het valt niet altijd mee, of toch wel? Creatieve Fotografen draait de hand er niet voor om. Want het is een kwestie van geduld en voldoende tijd nemen voor de fotoshoot.

Voor de derde keer was Creatieve Fotografen actief gisteravond, dinsdag 28 juli, tijdens de Zomeravondbraderie. Hun tijdelijke adres tijdens de Zomeravondbraderieën, Stationsstraat 75a, direct naast de Rabobank, toonde zijn meerwaarde. Geen wind of regen had vat op de gezellig ingerichte pop-up studio.

Terwijl de Zomeravondbraderie-bezoekers een droog heenkomen zoeken voor de zoveelste stortbui, zijn fotografen Kim en Niels Stijkel druk in de weer met het op de gevoelige plaat leggen van Esmee (anderhalf) en haar grote zus Maud van drie jaar oud. Dat lijkt nog niet mee te vallen omdat het jongste guppie overmand wordt door vermoeidheid. Die het kleine meiske natuurlijk wil negeren door een beetje rond te rennen in de naar haar idee spannende ruimte.

Kim en Niels bewaren alle geduld van de wereld. “De fotoshoot is niet zozeer aan tijd gebonden, want we willen dat de foto’s goed zijn. En je weet dat je met kinderen geduld moet hebben. Bij het ene kind lukt het in 10 minuten, en bij een ander kind heb je 20 minuten nodig.” Beide vinden het belangrijk een band met kinderen op te bouwen zodra ze de deur passeren. “Daarbij richten we ons het eerst op de kinderen, zij moeten je immers vertrouwen.”

“Het scheelt ook”, zegt Kim, “dat ik enorm gek ben van kinderen, ze zijn mijn tweede natuur.” Ze heeft zo haar trucjes om kids voor zich te winnen. “Er waren net twee jonge kinderen die alleen maar boos in de camera wilden kijken. Met dat gegeven speel je dan mee. En voor ze het zelf in de gaten hebben liggen ze al in een deuk, en heb ik juist die spontane lach te pakken die je wilt vangen in een foto.”

Ondertussen stappen Maud en Esmee met hun ouders op. Kim steekt een duim omhoog naar de kinderen: “Goed gedaan dames!”

Niels en Kim hebben een compleet uitgeruste fotostudio in Harderwijk en willen met de pop-up studio hun naamsbekendheid vergroten. Want ze zijn trots op hun werk dat ze met passie doen, en gunnen iedereen de mooie plaatjes waarop hun dierbare momenten met hart, ziel en een scherp oog voor detail zijn vastgelegd.

Voor een uitgebreide fotoshoot in de studio in Harderwijk of op locatie kan iedereen kennismaken met het werk van Creatieve Fotografen tegen een gunstige prijs. Op de prijs van 89,50 euro voor portretfotografie, kinderfotografie, new-born-fotografie en zwangerschapsfotografie geldt namelijk een korting van 25 % als ook op de prijs van 122,50 euro voor gezinsfotografie. De prijs voor bruidsfotografie is in overleg, maar doet wel mee met de actie van 25% korting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen