Marco Van Den Berg treedt op bij de HPK Bandcompetitie in Het Postkantoor

Muzikant O Marc (Marco van den Berg, 1977).
Muzikant O Marc (Marco van den Berg, 1977).
Foto: Het Postkantoor

Grand Café Het Postkantoor aan de Stationsstraat 78 in Ermelo organiseert van 1 oktober 2023 tot en met 1 april 2024 op zaterdagen de live music Bandcompetitie. Marco Van Den Berg treedt 25 november op in Het Postkantoor. Aanvang 19:00, Muziekcafé open tot 23:00 uur.

Dit bericht Grand Café Het Postkantoor.

Over zanger/gitarist O Marc
Je mag muzikant O Marc (Marco van den Berg, 1977) gerust een autodidact noemen. En ja, ook een laatbloeier. Want afgezien van een handjevol optredens heeft hij met zijn 46 jaar nog nauwelijks podiumervaring.

O Marc woont in Hierden, werkt als tekstschrijver en interviewer en is vader van vijf kinderen. Al jaren speelt hij in zijn vrije tijd covers die hij eigenzinnig van een nieuw jasje voorziet. Muziek maken doet-ie vooral na elf uur ’s avonds, als zo’n beetje iedereen in huis ligt te slapen. Zo ontwikkelde hij zijn eigen ingetogen stijl van zingen en spelen.

Gitaar, banjo en mondharmonica
‘Joh, daar moet je meer mee doen’, roepen zijn familieleden en vrienden al jaren. ‘Geen tijd’, sputtert hij dan tegen. Want met een druk gezinsleven en een volle werkagenda blijft er voor optreden niet veel ruimte over. Maar hij doet het graag. Vandaar ook zijn deelname aan de HPK-bandcompetitie; uitgerust met akoestische gitaar, banjo en mondharmonica.

Eerlijkheid en eenvoud
O Marc leerde zichzelf begin jaren negentig gitaarspelen dankzij een boek uit de bieb. Daarin stonden alle teksten en akkoorden van het album After the Gold Rush van Neil Young. Deze nummers speelt hij nog altijd met veel plezier, dankzij die mix van eerlijkheid en eenvoud.

Noten lezen kan O Marc niet, maar op gevoel kom je een heel eind. En ook door goed af te kijken. Want als tiener was hij al fan van MTV Unplugged en 2 Meter Sessies; tv-programma’s waarin je als kijker bijna bij de muzikant op schoot zit. Bijzonder leerzaam. Zijn idolen? Ja, dan toch Neil Young en Bob Dylan. Maar ook bands als Radiohead, dEUS, The National, Wilco en Sparklehorse.

Zijn opa was postbode
Tot slot nog een fun fact: de opa van O Marc was jarenlang postbode in Ermelo. Dat maakt het optreden in Het Postkantoor voor hem dus extra speciaal!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen