Veluwse Architecten blij: toestemming raad maakt weg vrij voor 6 woningen in Speuld

Van agrarische bestemming naar woonbestemming voor de Garderenseweg 301 te Speuld.
Van agrarische bestemming naar woonbestemming voor de Garderenseweg 301 te Speuld.
Foto: Veluwse Architecten

Veluwse Architecten aan de Stationsstraat 36A in Ermelo maakt zijn expertise op het gebied van functieverandering opnieuw waar. Voor de functieverandering van agrarische bestemming naar een woonbestemming aan de Garderenseweg 301 te Speuld, heeft de gemeenteraad dinsdagavond 21 november namelijk unaniem ingestemd met het nieuwe bestemmingsplan. Dit maakt weg vrij voor 6 woningen.

Drie vrijstaande en één twee-onder-één-kapper
Wat inhoudt dat op dit unieke perceel aan de rand van het Speulderbos 3 vrijstaande woningen worden gerealiseerd en één twee-onder-één-kapper. De 3148 m2 aan oude agrarische opstallen worden gesloopt om plaats te maken voor de woningbouw. De verkoop van deze kavels zal binnenkort starten.

Bedrijfswoning wordt reguliere woning
Bovendien wordt de bestaande bedrijfswoning behouden, zo valt in het raadsvoorstel te lezen, maar wordt wel een reguliere woning. Deze vrijstaande woning staat inmiddels te koop bij Drieklomp Makelaars en Rentmeesters. In de toekomstige situatie bedraagt het aantal woningen daarmee dus zes. Bij de voormalige bedrijfswoning wordt wel een nieuw bijgebouw gerealiseerd. Per vrijstaande woning worden drie parkeerplaatsen gerealiseerd en er komen vijf parkeerplaatsen voor de twee-onder-een-kapper. In totaal zijn dit zeventien parkeerplaatsen.

Landschappelijk ingepast
De woningen worden landschappelijk ingepast aan de hand van nieuw aan te planten bomenstructuren in de vorm van een boomgaard in het centrum van het erf en rondom een aantal solitaire bomengroepen. Tevens worden nieuwe gemengde hagen geplant met meidoorn, haagbeuk, beukhaag of liguster. De bestaande houtopstanden worden behouden.

Mooi plan
“Een mooi plan”, aldus de gemeenteraadsleden. Positief aan het plan is ook het feit dat voor het ontwerp bestemmingsplan Garderenseweg 301 geen zienswijzen zijn ingediend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen