IJsbaan op ’t Weitje officieel geopend: ‘Sponsors bedankt!’

De ijsvloer werd geopend door een kunstschaatster.
De ijsvloer werd geopend door een kunstschaatster.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Vanavond, dinsdag 28 november, was de officiĆ«le opening van de overdekte ijsbaan op ’t Weitje. Vanaf morgen betekent dat ijspret voor iedereen die maar liefst duurt tot en met 6 januari. Jan Carel Schepenaar, voorzitter van Stichting IJs in Ermelo, bedankte alle sponsors. “Dankzij jullie vindt hier de komende weken het grootste maatschappelijke evenement van Ermelo plaats in het mooiste dorp van de wereld!”

Schaatsen
Jan Carel vertelde dat tijdens de derde editie van de ijsbaan maar liefst 2700 kinderen gratis komen schoolschaatsen. Dat zijn er 500 meer dan vorig jaar omdat ook schoolkinderen uit Putten aanhaken. Bovendien start morgen de inmiddels befaamde Curling Cup waar 600 deelnemers aan meedoen. Daarnaast staan ook de bezoeken van bewoners van de verpleeghuizen weer op het programma. Ook hebben sponsors het mogelijk gemaakt dat de Voedselbank vrijkaarten heeft ontvangen, zodat ook deze kinderen kunnen gaan schaatsen.

Trotse burgemeester
Hans van Daalen roemde het initiatief van Stichting IJs in Ermelo en zei zich een trotse burgemeester te voelen. Aansprekend was vervolgens het mini interview dat Marco van Dijk had met voormalig Nederlandse schaatsster Marianne Timmer. Natuurlijk was zij ook uitgenodigd om De Timmerfabriek te promoten, haar boek dat donderdag uitkomt.

Glad en strak
En de ijsbaan zelf? Die glom van trots zo spiegelglad ligt de ijsvloer erin. Een ijsvloer die ook nog eens 5 meter langer is dan voorgaande edities en werd geopend door een kunstschaatster. Net zo strak als het ijs erin zit, net zo strak staat de tent die de schaatsliefhebbers drooghoudt. Nieuw is de gezellig ingerichte koek-en-zopie-kraam naast de kiosk voor de schaatsverhuur. Ronduit sfeervol is het aparte horecagedeelte. Deze editie wordt de horeca verzorgd door Salentein.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen