DVS’33 blijft koploper dankzij winst op Roda Boys: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

DVS-spits Bert Meiling.

In de 30e aflevering van de ‘Ermelose sportartikelen uit de oude doos’ de verslagen van drie wedstrijden die DVS’33 Ermelo speelde in september en oktober 1992. Vandaag deel 3: het wedstrijdverslag van Roda Boys – DVS’33, gespeeld op zaterdag 3 oktober 1992. Klik HIER voor deel 1 en HIER voor deel 2. De Ermelose ploeg deed het uitstekend in de beginfase van dat seizoen en was enkele weken koploper in de eerste klasse B, toen het hoogste niveau in het amateurvoetbal.

Door Bram Burggraaff.

DVS’33 heeft dankzij een 1-2 overwinning in de uitwedstrijd tegen Roda Boys haar koppositie met zeven punten uit vier wedstrijden behouden. De ploeg uit het Gelderse Aalst had de twijfelachtige reputatie opgebouwd fysiek geweld niet te schuwen en slaagde er niet in om tegen DVS dit imago te ontkrachten. De goed leidende scheidsrechter Reniers uit Wagenberg kwam soms ogen te kort om alle overtredingen te zien.

Bliksemstart
DVS’33 kende een bliksemstart. Al in de eerste minuut werd Bert Meiling in de lucht aangespeeld en kopte goed door op Steven van den Brink, die de bal met een schitterende volley in de uiterste rechterhoek deponeerde: 0-1. Nog geen vijf minuten later kegelde Herman Kok het leer uit een strak genomen vrije trap op de lat. Roda Boys probeerde wat terug te doen, maar miste de kansen. In de tweede helft verzuimden Steven van den Brink, Herman Kok en Bert Meiling om DVS in veilige haven te loodsen. Het duurde tot de 64e minuut voor Steven van de Brink uit een voorzet van Arie Eelsing simpel de 0-2 kon binnen tikken. De betere mogelijkheden bleven voor de bezoekers, maar Ferry Swab, Mattias Visser (in de ploeg gekomen voor Bert Meiling) en Steven van den Brink wisten de marge niet te verruimen.

Spannend
In het laatste kwartier drong Roda Boys nog aan. DVS-doelman Ruud de Groot moest handelend optreden bij een inzet van Bauman en Martin Ribbink wist met een kopbal een bijna zeker doelpunt van de thuisploeg te voorkomen. Toch werd het nog even spannend, toen Omar Kaya twee minuten voor tijd met een kopbal de aansluitende 1-2 scoorde. Daar bleef het echter bij, zodat de Ermelose ploeg met de volle buit huiswaarts kon keren.

Spakenburg
DVS’33 ontvang aanstaande zaterdag op het eigen sportpark aan de Sportlaan de eerste van de twee Spakenburgse opponenten. De gelijknamige ploeg wordt genoemd als één van de favorieten voor de titel. De ‘Blauwen’ hebben die pretentie echter nog niet waar kunnen maken. Na het 2-2 gelijkspel afgelopen zaterdag thuis tegen SDVB bezet Spakenburg met slechts vier punten uit vijf wedstrijden een middenmootpositie.

Op 10 oktober 1992 kwam er een einde aan de succesreeks van DVS’33 door een 0-4 thuisnederlaag tegen Spakenburg. Uiteindelijk werd het seizoen 1992 – 1993 afgesloten met een tiende plaats op de ranglijst, waarmee de Ermelose ploeg zich, zij het met enige moeite, handhaafde in de eerste klasse.