DVS’33 heeft het juiste slotakkoord tegen SDVB: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

DVS-spits Bert Meiling.

In de 30e aflevering van de ‘Ermelose sportartikelen uit de oude doos’ de verslagen van drie wedstrijden die DVS’33 Ermelo speelde in september en oktober 1992. Vandaag deel 2: het wedstrijdverslag van DVS’33 – SDVB, gespeeld op zaterdag 26 september 1992. Klik HIER voor deel 1. De Ermelose ploeg deed het uitstekend in de beginfase van dat seizoen en was enkele weken koploper in de eerste klasse B, toen het hoogste niveau in het amateurvoetbal.

Door Bram Burggraaff.

Dankzij een treffer van Bert Meiling in de 88e minuut had DVS’33 in de streekderby tegen SDVB de langste adem. Beide teams hadden in de laatste competitiewedstrijden vlak voor tijd belangrijke treffers gemaakt. Deze keer was het slotakkoord voor DVS, dat de wedstrijd met 2-1 won. Duels tussen de beide streekgenoten staan vanouds bekend als sportieve ontmoetingen en daar vormde de wedstrijd van afgelopen zaterdag geen uitzondering op. De wanklanken kwamen van scheidsrechter Knoops uit Winsum, de het duel met maar liefst zeven gele kaarten ‘opluisterde’. Arco Jochemsen van SDVB zag tweemaal geel en kon vertrekken, nadat hij in de blessuretijd van maar liefst negen minuten ongelukkig met zijn hand op de bal viel. Omdat koploper IJsselmeervogels voor eigen publiek een gevoelige 1-4 nederlaag leed en Huizen de punten deelde met GVVV, gaat de geelzwarte formatie van trainer Fred Prins fier aan de leiding in de Eerste Klasse B.

Afgekeurd
DVS leek al vroeg in de wedstrijd aan de leiding te komen, toen Mattias Visser alleen op het doel afging en beheerst 1-0 scoorde. De scheidsrechter had eerst het vlagsignaal voor buitenspel genegeerd, maar annuleerde de treffer alsnog. SDVB kreeg via ex-FC Utrecht-speler Peter Dekker twee goede kansen, maar doelman Ruud de Groot redde beide keren bekwaam. In de 26e minuut was DVS wel succesvol, toen Ferry Swab fraai 1-0 scoorde op aangeven van Herman Kok. Na niet benutte kansen door Mattias Visser en Ferry Swab voor de thuisploeg en Jan Dirk Huibers voor SDVB ging de rust in met een 1-0 stand.

Gelijkmaker
Na de hervatting poogden de Barnevelders DVS onder druk te zetten, maar dat leverde geen reële kansen op. Aan de andere kant was Ferry Swab dichtbij zijn tweede treffer. In de 75e minuut kwam de gelijkmaker van SDVB zomaar uit de lucht vallen. Arjen Schepers (ingevallen voor de geblesseerde Bert van Hunenstijn) en Jan Dirk Huibers konden een voorzet van Danny Huitink niet beroeren, waarna invaller Jonky Paays knap de 1-1 gelijkmaker inschoot. Met een aanval uit het boekje haalde DVS in de 88e minuut alsnog de volle winst binnen. Cees van den Heuvel plaatste de bal op de sterk spelende André Burggraaff, die op links knap de achterlijn haalde en een perfecte voorzet afleverde. Bert Meiling liet vervolgens de Barneveldse keepers met een uitgekiende kopbal in de linkerbovenhoek volstrekt kansloos: 2-1. Dat was genoeg voor de verdiende Ermelose overwinning. Gele kaarten in het sportieve duel waren er aan DVS-zijde voor Detlef Legrand, Bert van Hunenstijn en Arie Eelsing.

Mentaliteit
Trainer Fred Prins: “We hebben vandaag met Bert Meiling in de punt dieper gespeeld. Na de gelijkmaker kort voor tijd, hing een tweede tegengoal in de lucht. Het getuigt van mentaliteit, als je dan toch nog wint.’’ Komende zaterdag wacht DVS in Roda Boys een fysiek sterke tegenstander, die afgelopen zaterdag tegen Marken een 4-0 voorsprong verspeelde en met 4-4 gelijkspeelde. De ploeg uit Aalst die na twee seizoen terugkeerde in de eerste klasse, is een volledig onbekende voor DVS.