DVS’33 Ermelo doet goede zaken in Marken: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

DVS-spits Bert Meiling.

In de 30e aflevering van de ‘Ermelose sportartikelen uit de oude doos’ de verslagen van drie wedstrijden die DVS’33 Ermelo speelde in september en oktober 1992. Vandaag verslag 1: Het wedstrijdverslag van Marken – DVS’33, gespeeld op zaterdag 19 september 1992. De Ermelose ploeg deed het uitstekend in de beginfase van dat seizoen en was enkele weken koploper in de eerste klasse B, toen het hoogste niveau in het amateurvoetbal.

Door Bram Burggraaff.

Tweemaal eerder kwam DVS in competitieverband uit tegen Marken. Dat was in de Tweede Klasse. Toch nog toe konden de Noordhollanders niet winnen van de Ermelose ploeg. De spelers van Marken hoopten, na een goede start met een knap gelijkspel tegen VVOG en een thuiszege tegen De Valleivogels, op een overwinning. Het was echter DVS dat de winst naar zich toe trok. Lang leek het 0-0 te blijven, maar in de laatste elf minuten van de wedstrijd scoorden de gasten driemaal via Mattias Visser en Steven van den Brink (2x). Marken zette hier slechts één treffer tegenover, gescoord uit een strafschop. De eersteklasser uit Ermelo is door dit resultaat opgerukt naar een met Huizen gedeelde tweede plaats met drie punten uit twee wedstrijden en heeft slechts één verliespunt minder dan koploper IJsselmeervogels, dat VVOG in Harderwijk met 1-4 simpel klopte.

Sterk begin
Marken begon sterk en kreeg in de eerste minuut al een goede kans via een vrije trap in een kansrijke positie. Na een kwartier liet DVS het betere voetbal zien met kansen voor Steven van den Brink, Ferry Swab en André Burggraaff. Nadat Mattias Visser tweemaal gevaarlijk was geweest namens de gasten, moest aan de andere kant DVS-doelman Ruud de Groot handelend optreden bij een vrije trap. Met een terechte 0-0 gelijke stand werd de rust gehaald.

Dominerend
In de tweede helft was DVS de dominerende ploeg doordat de linies uitstekend aansloten. Het overwicht leverde in de 56e minuut een bijna niet te missen kans op. André Burggraaf legde de bal perfect op het hoofd van Steven van den Brink, die rakelings over kopte. In de 79e minuut nam Mattias Visser uit een corner van Arie Eelsing de bal in één keer op de schoen, waarna het leer via de onderkant van de lat de doellijn passeerde: 0-1. Een kopbal van Dennis Bruin voor Marken ging even later rakelings voorlangs het doel. Twee minuten later werd Mattias Visser op rechts aangespeeld door Cees van den Heuvel. Zijn voorzet werd door Steven van den Brink met het hoofd afgewerkt: 0-2.

Strafschop
Dissonant in de wedstrijd was de uitsluiting van Cees van den Heuvel in de 90e minuut. Na een ongelukkig handsbal kon hij vertrekken en kreeg DVS een strafschop tegen. Erik van Geenen schoot vanaf elf meter de aansluitende 1-2 binnen. In de spannende blessuretijd maakte Steven van den Brink aan alle onzekerheid een einde. Herman Kok bereikte met een pass door het midden de Ermelose spits, die de bal in de uiterste linkerhoek schoof; 1-3. Een goede start voor de ploeg van succestrainer Fred Prins, die ook in zijn derde seizoen bij DVS weer het maximale uit zijn ploeg lijkt te halen.

SDVB
DVS’33 ontvangt komende zaterdag het SDVB. Twee seizoenen geleden eiste de Barneveldse ploeg de titel voor zich op in de tweede klasse ten koste van de Ermeloërs, die ook beide onderlinge wedstrijden verloren. SDVB wist zich in het seizoen daarna met veel moeite te handhaven in de eerste klasse B, dit in tegenstelling tot de Ermelose ploeg, die een fantastisch seizoen in de eerste klasse C afsloot met een verrassende tweede plaats. Deze onvervalste Veluwse derby lijkt een bezoek aan het DVS-sportpark aan de Sportlaan meer dan waard. SDVB staat op de twaalfde plaats van de ranglijst met twee punten uit drie wedstrijden.