CDA Gelderland is verbijsterd over ineenstortende prefab-huizen in Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

CDA Gelderland is verbijsterd over ineenstortende prefab-huizen in nieuwbouwwijk De Driesprong in Ermelo, Klik HIER, HIER en HIER voor eerdere berichtgeving).

Dit meldt CDA Gelderland in een persbericht.

Wanhopig
Het persbericht vervolgt: ‘Nog geen twee jaar oud zijn de Ermelose prefab-huizen en ze staan al op omvallen. Omdat deze huizen mede zijn gebouwd met subsidie van de provincie wil het CDA opheldering. Met ongeloof heeft de CDA fractie de berichten gelezen over de abominabele kwaliteit van nieuwe huizen bij de Driesprong in Ermelo. Bewoners zijn wanhopig en durven amper nog in hun huis te slapen. Omdat de huizen mede ontwikkeld zijn met hulp van subsidie vanuit het programma Steengoed Benutten en er middelen in het Actieplan Wonen zijn opgenomen voor prefab woningen willen Statenleden Daisy Vliegenthart en Bea Schouten hier meer over weten’.

‘Hoe kan dat?’
Daisy Vliegenthart: “We willen nu weten wat de voorwaarden aan de subsidieverstrekking is. De huizen zouden ‘nul op de meter woningen’ zijn: energieneutraal dus. Het tegendeel lijkt waar te zijn: bewoners stoken zich blauw. Hoe kan dat?” De huizen zijn prefab gebouwd: voor het grootste deel in de fabriek in elkaar gezet en op de bouwplaats in 1 dag afgemonteerd. Een prachtige mogelijkheid om het enorme woningtekort aan te kunnen pakken. Bea Schouten: “Wij zijn voor prefab woningen, dat geeft kansen voor verduurzaming en versnelling maar hier lijkt wel iets mis te zijn gegaan. Ik zou graag willen weten op welke manier we kwalitatief goede prefab-woningen ook elders kunnen plaatsen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden