Regenboogvlag mag dit jaar wel uit bij het gemeentehuis in Ermelo

Foto: Eigen foto

De regenboogvlag mag toch in top in de vlaggenmast van het gemeentehuis in Ermelo. En wel op zaterdag 10 oktober vooruitlopend op Coming Outdag die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt. De initiatiefnemers zijn erg blij dat het college van burgemeester en wethouders dit jaar wel toestemming verleend.

Eerst geen medewerking
Een eerder verzoek vorig jaar door de Ermelose Jongerenraad werd afgewezen, daar de gemeente volgens het college een inclusieve gemeente is. Ook een drukbezochte interactieve avond met gastsprekers over ‘Kleur bekennen, [email protected]’, een initiatief van Progressief Ermelo, veranderde niets aan de opstelling van het college. Wethouder Hans de Haan zei toen onder meer: “Als college werken wij niet actief aan het onderwerp, want het hoort thuis in het totale beleid. In die zin is er in Ermelo een grote mix van verschillende richtingen. Wij gaan niet voor al die verschillende groepen iets aparts doen; dat werkt stigmatiserend vinden wij. Als gemeente zijn we al inclusief.”

Opnieuw een verzoek
In aanloop naar de Coming Outdag dit jaar hadden Village People, Welzijn Ermelo, Progressief Ermelo en een CDA-raadslid, het college opnieuw verzocht of het mogelijk was de regenboogvlag te hijsen in de vlaggenmast van het gemeentehuis. Zij waren zo bleek,  niet de enigen. Erik Wildeman alias Patty Sparkle had de wens hiertoe al op kleurrijke wijze geuit.

Zichtbaarheid en erkenning
René Arts, fractievoorzitter van Progressief Ermelo, is erg blij dat het college erin heeft toegestemd dat de initiatiefnemers de vlaggenmast van het gemeentehuis mogen gebruiken, om op zaterdag 10 oktober de regenboogvlag te hijsen. “Soms moet je dingen even in de week zetten, voordat je het voor elkaar krijgt. Het is ook niet zo dat de gemeente Ermelo nu ineens een Regenbooggemeente is. Maar de toestemming van het college betekent een belangrijke stap naar meer zichtbaarheid en erkenning van LHBTI+-ers.”

  • Welzijn Ermelo, Village People en Progressief Ermelo organiseren activiteiten op Coming Outdag 2020. Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden