Gemeente Ermelo gaat géén regenboogvlag hijsen

Foto: Ermelose Jongerenraad

Het college van B&W van de gemeente Ermelo volgt het advies van de Ermelose Jongerenraad om de regenboogvlag te hijsen, niet op.

Dit laat de Ermelose Jongerenraad donderdag 16 januari weten. In een brief op donderdag 10 januari, had de Ermelose Jongerenraad gevraagd aan de gemeente Ermelo om de regenboogvlag te hijsen als reactie op de Nashville-verklaring.

Niet mengen in discussie
Daniel Hofman, voorzitter van de Ermelose Jongerenraad, licht toe: “Allereerst vindt het college dat de Nashville-verklaring Ermelo als inclusieve gemeente niet verandert. Daarbij is het college van mening dat de verklaring een standpunt van theologen is. Het lokale bestuur wil zich niet mengen met de theologische discussie die daaruit voortkomt.”

Door met ‘actie’
De Ermelose Jongerenraad zegt nog steeds van mening te zijn dat de discussie omtrent de Nashville-verklaring verder gaat dan de theologische wereld. “Het huwelijksrecht voor LHBTI personen die ermee in twijfel wordt getrokken, wordt namelijk nu ook maatschappelijk en politiek ter discussie gesteld. Net zoals wij in de brief aan het college en de gemeenteraad schreven, vinden wij dat het daarom van erg groot belang is om aan alle burgers van Ermelo inclusiviteit te garanderen. Om die reden is het hijsen van de regenboogvlag een erg goede stap om dichterbij de burger te komen.

Wij horen van vele Ermelose jongeren dat ze ons initiatief steunen. Vandaar dat de Ermelose Jongerenraad heeft besloten om door te gaan richting de realisatie van de regenboogvlag. We zijn met verschillende fracties in gesprek om het via de gemeenteraad tot werkelijkheid te maken.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden