Welzijn Ermelo, Village People en Progressief Ermelo organiseren activiteiten op Coming Outdag 2020

Foto: Eigen foto

Net als vorig jaar slaan Welzijn Ermelo, Village People en Progressief Ermelo de handen ineen om aandacht te besteden aan Coming Outdag. Op Coming Outdag, jaarlijks op 11 oktober, wordt benadrukt dat iedereen zichzelf mag zijn en dat het belangrijk is dat iedereen zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelt.

Dit berichten Welzijn Ermelo, Village People en Progressief Ermelo.

Regenboogvlag
De regenboogvlag symboliseert dit voor LHBTI+, met deze vlag wordt aandacht besteedt dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender uitkomt voor haar, zijn seksuele geaardheid of genderidentiteit. De organisatie roept de Ermelose gemeenschap daarom op om massaal te gaan vlaggen.

Startbijeenkomst
Op zaterdag 10 oktober wordt om 11.00 uur op het Raadhuisplein een startbijeenkomst gehouden waar iedereen welkom is. We zullen daar als eerste de vlag hijsen. Op zondag 11 oktober wordt een bijeenkomst georganiseerd bij Village People in Harderwijk met o.a. een foto tentoonstelling van LHBTI+ mensen uit onze regio en een interactieve bijeenkomst met o.a. Splinter Chabot en Dolly Bellefleur. De foto tentoonstelling zal op een later tijdstip ook in Ermelo te zien zijn.

Sportverenigingen
Na vorig jaar de winkels en de horeca benaderd te hebben worden dit jaar ook de sportverenigingen opgeroepen om de regenboogvlag te hijsen op zaterdag 10 oktober bij hun accommodatie. Hiermee geven zij expliciet aan dat iedereen welkom is binnen hun vereniging. De organisatie zal hen actief benaderen en een vlag aanbieden.

Vlaggen
Heb je geen vlag (meer), dan is deze te bestellen bij Progressief Ermelo voor 6 euro per stuk, de eerste 5 bestellingen worden gratis weggegeven. Mail naar [email protected] o.v.v. Regenboogvlag.
Via social media zullen we een ieder oproepen een foto van haar/zijn vlag te plaatsen. Laat Ermelo weer verkleuren!

Welkom

  • Zaterdag 10 oktober, startbijeenkomst Raadhuisplein Ermelo, 11.00 uur, regenboogvlag hijsen met koffie, thee en roze koek.

Bijeenkomst bij Village People
Zondag 11 oktober, bijeenkomst bij Village People in de Mess in Harderwijk, aanmelden verplicht. Op Coming Out Dag praat Village People Harderwijk er -onder leiding van de Amsterdamse presentatrice Dolly Bellefleur- over met LHBTI’ers uit (de regio) Harderwijk én ervaringsdeskundige en schrijver van het boek ‘Confettiregen’: Splinter Chabot. Tevens wordt het boekje ‘Out & Proud op de Veluwe’ gepresenteerd, waarin de op de expo geportretteerde LHBTI’ers uit de regio vertellen over hun coming out.

Live of online meepraten kan. Wil je erbij zijn? Mail dan zsm naar [email protected] dat je komt. In verband met (corona en dus) de maximaal 65 mensen die we in de MESS mogen ontvangen, houden we ons strikt aan dit max. aantal aanwezigen. Online kan iedereen -in of uit de kast- onaangekondigd aanschuiven. Check dan om 14 uur de livestream op de Facebookpagina van Village People: www.facebook.com/villagepeopleharderwijk

Programma zondag 11 oktober 2020:

MESS Harderwijk, Oranjelaan 11A (links van rest. Tennessee en 2 min naast NS Station).

13:30 Inloop

14:00 Opening expositie ‘Out & Proud op de Veluwe’ door wethouder Gert Jan van Noort

14:45 Debat deel 1: Splinter Chabot vertelt Dolly Bellefleur over zijn coming out

15:15 Pauze met dj Arjon

15:45 Debat deel 2: met Splinter Chabot en zaal, o.l.v. Dolly Bellefleur

16:45 Napraten met borrel

I.v.m. opnieuw aangescherpte corona maatregelen qua groepsgrootte etc. zal hier nader over gecommuniceerd worden. Tijdens beide bijeenkomsten worden de regels van het RIVM gevolgd inzake de Corona maatregelen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden