Burgemeester André Baars feliciteert diamanten bruidspaar Oudshoorn-Bergshoeff

Echtpaar Oudshoorn-Bergshoeff en burgemeester André Baars.
Echtpaar Oudshoorn-Bergshoeff en burgemeester André Baars.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Hans Oudshoorn (82) en Puck Oudshoorn-Bergshoeff (80) waren dinsdag 21 januari 60 jaar getrouwd. Vandaag, woensdag 22 januari, kwam burgemeester André Baars het diamanten bruidspaar feliciteren. “Gisteren zaten we namelijk in het vliegtuig vanuit La Palma”, legde het door de zon gebruinde echtpaar uit.

Gezellig onderonsje
Tijdens een gezellig onderonsje met de burgemeester, familie en vrienden die speciaal zijn overgekomen uit België vertelde meneer Oudshoorn: “Onze dochter Annette woont met haar man op La Palma. Zij kweken daar avocado’s.” Mevrouw vult lachend aan: “Iedere dag een avocado, en je bent nooit meer ziek.”

Heel wat af geklust
Het echtpaar verbleef 5 weken op La Palma. Meneer die tijdens zijn werkzame leven timmerman was, heeft er vroeger heel wat af geklust. Tegenwoordig gaan ze naar hun dochter toe om er vakantie te vieren. Net als trouwens naar Finland waar hun zoon woont. De zoon en schoondochter die in Ermelo wonen zien ze natuurlijk regelmatig. Het echtpaar Oudshoorn-Bergshoeff heeft 4 kleinkinderen: 1 meisjes en 3 jongens.

‘Streek uithalen’
Mevrouw Oudshoorn heeft beloofd dat ze ‘een streek’ zou uithalen met haar jongste kleinzoon Vincent (20). “Hij zoekt nog een meisje. Als oma kan ik alleen maar zeggen dat het een ontzettend leuke jongen is. Dus, welk meisje zoekt nog een vriendje?”

Vakantieadresje erbij
Net als 2 van hun kinderen, heeft inmiddels ook een kleindochter Nederland verruild voor het buitenland. “Zij verhuist voorgoed naar Griekenland met haar vriend. “Ze zijn daar een hotel/appartementencomplex gestart in  het dorp Potokaki op het eiland Samos; pal aan het strand. Hebben we er weer een vakantieadresje bij”, glundert het echtpaar.

Heel Europa door
Beide zijn dol op vakantie vieren en reizen, vooral sinds meneer op 60-jarige leeftijd met pensioen ging. Eerst met de tent en caravan heel Europa door, en tegenwoordig met het openbaar vervoer en vliegtuig.

Sporten
Het echtpaar verkeert op wat mankementen na die bij ouder worden horen, in goede gezondheid. Zij mag nog graag zwemmen. Hij sportte tot voor een paar jaar terug bij sv Hartentroef, de vereniging voor mensen met hartproblemen die traint in de kleine sportzaal van het Keerpunt op het terrein van ’s Heerenloo.

Leuk buurtje
Ze wonen sinds hun trouwen in Ermelo, nu aan de Wittenkamp. Ze prijzen het buurtje waar ze met zoveel plezier wonen. “Iedereen let op elkaar, we hebben goed contact en drinken gezellig samen koffie.”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen