23e Zomerkamp in Ermelo voor kansarme kinderen uit Oost Europa zoekt sponsors

Foto: Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp

Ook in de zomer van 2020 komen er 44 kansarme kinderen naar de kampeerboerderij De Zandkamp in Ermelo afkomstig uit de voormalige oorlogsgebieden van Oost Europa. Dit jaar organiseert de Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp dit kamp voor de 23e keer.

Dit bericht Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp (SVSK).

Acties
Voor dit zomerkamp is SVSK natuurlijk al weer volop bezig om de financiën rond te krijgen door middel van diverse acties. Een van deze acties is het inzamelen van statiegeld van plastic flessen bij supermarkt Coop in Ermelo. “We mogen deze komende periode reclame maken voor onze Stichting zodat de mensen hun statiegeld aan ons kunnen doneren. We zijn hier erg blij mee en hopen dan ook dat veel mensen hier gehoor aan gaan geven.”

Problemen thuis
Het zomerkamp start op zaterdag 25 juli; de kinderen komen aan op zondag 26 juli. De kinderen hebben veel problemen thuis. Ouders zonder werk, nooit op vakantie kunnen en soms gewoon hard moeten mee werken in het huishouden. “In samenwerking met de school van dit jaar worden er 44 kinderen geselecteerd die mee mogen. Een aantal van deze kinderen komen ook uit een kindertehuis. Deze vakantie kost de kinderen niets en wordt in zijn geheel betaald door de SVSK.”

Zelfvertrouwen
Tijdens deze vakantie staan verschillende uitstapjes op het programma maar zijn er ook heel veel activiteiten op het kamp. “Er wordt geprobeerd om de kinderen zelfvertrouwen te geven maar ook begrip voor elkaar, en dat je door samen dingen te ondernemen je heel veel voor elkaar kan krijgen.”

‘Wilt u ons helpen?’
De Stichting is een kleine organisatie maar door hard te werken krijgen de vrijwilligers het al weer 23 jaar voor elkaar om jaarlijks een groep kinderen naar Nederland te halen, voor een vakantie die ze nooit zullen vergeten. “We zoeken nog steeds sponsors, zowel op materieel als op financieel gebied. Dus als u ons wilt helpen neem dan contact op met de Stichting via email: [email protected]

  • Meer informatie over de stichting kunt u vinden op www.svsk.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen