Leer nu naaldvilten bij Bianca Meijer in Ermelo

Voordat je het weet maak je de mooiste sculpturen.
Voordat je het weet maak je de mooiste sculpturen.
Foto: Bianca Meijer

Vanaf donderdag (20 december 2018) kun je naaldvilten leren bij Bianca Meijer in Ermelo. Deze kunstenares werkt al jaren met vilt. Haar creaties reizen de hele wereld over.

Na een aantal workshops te hebben gegeven waarbij iedereen eenzelfde creatie maakte is nu voor een andere opzet gekozen. Iedere deelnemer mag zelf kiezen wat hij of zij wil gaan maken.

De mooiste sculpturen
Er staan genoeg voorbeelden bij Bianca in huis, maar je mag natuurlijk ook zelf een ontwerp maken. Wel wordt beginners aangeraden om te starten met een eenvoudige opzet waarbij het leren van het hanteren van de naald het belangrijkste is. Eerst leren over de wol, het vormen ervan en vooral ook het gebruik van de (gemeen scherpe) naalden! Daarna kun je je vaardigheden steeds verder gaan uitbreiden en voordat je het weet maak je de mooiste sculpturen.

Meer mogelijkheden
Bij de nieuwe opzet is ook gekozen om ook de tijdsdruk van een enkeldaagse workshop te laten vervallen. Iedere deelnemer kan starten met een strippenkaart van 3 of 5 lessen. De strippenkaarten hebben een houdbaarheidsdatum van 6 of 10 weken. Je kunt elke week komen of om de week. Zo kan iedereen op zijn eigen tempo werken. Nieuwkomers kunnen aanschuiven zodra er plaats is. Het maximum aantal deelnemers per avond is 6 personen. Er is voor aanstaande donderdag nog 1 plaats vrij.

Zie ook eerdere berichtgeving

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen