Wouter de Vries legt eerste steen voor nieuwbouw Driestroomhuis Damaris Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

De nieuwbouw van Driestroomhuis Damaris aan de Konijnenwal 28, is al een flink eind op weg. Gisteren, vrijdag 14 december, werd dit gevierd met de spreekwoordelijke eerste steenlegging door Wouter de Vries.

Driestroomhuis Damaris, een initiatief van Ronald en Frida Tijdeman, is een transitiehuis voor jonge moeders dat sinds 2013 huist aan de Horsterweg 64. Frida en Ronald begeleiden er jonge vrouwen/moeders. Dit betreft de verzorging van de baby, een opleiding oppakken tot werk zoeken. Het huidige onderkomen voldoet echter niet meer aan de hedendaagse norm van zorg. 

Ronald en Frida Tijdeman.

Beschermheer
“Wouter”, zo lichtte Ronald toe,  “heeft het hele proces van Damaris met ons doorlopen, vandaar. Wat dat betreft heeft hij ons altijd geholpen. Inmiddels is hij ook een huisvriend van ons geworden en beschermheer van ons huis.” Het streven is dat het nieuwe onderkomen volgend jaar maart klaar is. “Maar we gaan pas verhuizen als het écht klaar, zoals de bestrating en de keukens. Dus ik verwacht dat we in april gaan verhuizen.”

Ontwerp van het Veluws Ontwerpburo
Het nieuwe onderkomen is een ontwerp van het Veluws Ontwerpburo uit Ermelo. ‘Het project’, zo meldt het Veluws Ontwerpburo, ‘bestaat uit een huis en 6 geschakelde studio’s/appartementjes. Het huis bestaat uit twee delen. Een ‘prive’ gedeelte dat dient als woning voor de gezinshuisouders en een ‘werk’ gedeelte dat bestaat uit algemene woonkeuken, was/droog ruimte en op de bovenverdieping een losse logeerkamer met douche en w.c. Deze kamer kan bijvoorbeeld functioneren als kraamkamer, tijdelijk dichtbij.

De studio’s zijn onderverdeeld in hal, huiskamer, slaapkamer. Een functionele ruimte waar moeder en kind kunnen verblijven. Daarnaast krijgen ze de beschikking over een besloten tuin en algemene woonkeuken waar niet alleen de maaltijden worden bereid maar ook beschikbaar is om elkaar te ontmoeten en waar het intern lesprogramma kan worden gevolgd. Door de ligging van het perceel aan de rand van het dorp is het mogelijk om dieren bij huis te houden’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen