Ermelose Jongerenraad reikt eerste Gouden Pauwen Award uit

Foto: Ermelose Jongerenraad

De Ermelose Jongerenraad heeft maandag 17 december in Café De Molenaer, de Gouden Pauwen Award uitgereikt om jonge vrijwilligers te waarderen. Het was de eerste editie van de Gouden Pauwen Award.

Dit bericht de Ermelose Jongerenraad (EJR).

Elke genomineerde stelde zich voor en op basis daarvan zijn de prijzen verdeeld door een jury, bestaande uit Sarojini Ramasjay (lid EJR), Bregje Sterk (lid EJR) en Sarath Hamstra.

Winnaar
De winnaar van de Gouden Pauwen Award is Marlina Blokand, vrijwilliger voor VluchtelingenWerk Ermelo. Daarnaast ontving zij 500 euro om te besteden aan de organisatie. Marlina zet zich in voor VluchtelingenWerk Ermelo. Ze geeft daar maatschappelijke gezinsbegeleiding, juridische ondersteuning en zorgt voor betere integratie. Dat doet ze sinds 2016 al op vrijwillige basis. De jury was vooral onder de indruk van haar zelfredzaamheid in de controversiële wereld van het vluchtelingenwerk.

2e prijs (€350 voor de organisatie):
Ronald Schutte. Hij zet zich al lange tijd in voor Stichting Present. Daar helpt hij met vele klussen zoals helpen verhuizen bij mensen die dat niet zonder vrijwilligers kunnen. Daarnaast is hij erg waardevol omdat hij graag andere jongeren meeneemt om te helpen en dus ook op hen inspirerend werkt. Wat opviel aan Ronald en zijn stichting is dat ze er zeer in slagen om jongeren te inspireren vrijwilligerswerk te doen. Uiteraard viel dat goed in de smaak bij de jury.

3e prijs (€100 voor de organisatie):
Paula van Dorp nomineert in haar video haar hele jongerenploeg bij Scouting Ermelo. Ze helpen met het begeleiden van de jongere scouts en geven dus het goede voorbeeld voor de jongste jeugd. Velen van hen zijn al jarenlang erg actief. De reden dat deze groep genomineerd was, is het introductiefilmpje dat was ingestuurd. Daarin uitte leidster Paula van Dorp hoe trots ze was op haar jongeren. Die trots en het teamgevoel van de scouts werden op prijs gesteld door de jury.

4e prijs (€50 voor de organisatie):
Willeke van der Broek. Ze is vrijwilliger bij Crescendo. Al lange tijd werkt zij zeer betrouwbaar en consistent aan de organisatie van evenementen en overige klusjes ten behoeve van de muziekvereniging. Zelfs toen ze in Australië woonde, wist ze aan haar verantwoordelijkheden te voldoen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen