Nieuw onderdak voor Stichting Paardrijden Gehandicapten Ermelo

Stichting Present Ermelo helpt met de laatste loodjes na de verhuizing.Stichting Paardrijden Gehandicapten Ermelo (SPGE), een initiatief sinds 2001 van Manege  van Nijhuis aan de Buitenbrinkweg 40a, is wegens omstandigheden onlangs verhuisd naar de Stal van Ermelo aan de Nijkerweg 57. Eigenaren Jaap en Sjerstin de Vries maakten op het terrein graag alle ruimte om mensen met een beperking hun favoriete vrijetijdsbesteding te kunnen laten voortzetten. Want dat zijn er maar liefst 70 op de zaterdagochtend en woensdagmiddag. 

Met een nieuwe overdekte paardrijbak, kantine en een brug met tillift zijn de faciliteiten perfect op orde voor de doelgroep. Bovendien mogen de mensen met een beperking gebruik maken van de pony’s en paarden van de Stal van Ermelo. Vrijwilligers om de doelgroep te begeleiden neemt SPGE zelf voor de rekening. 
Er waren echter nog veel klussen te klaren waar de betrokkenen zelf niet aan toekwamen. Via, via kwam dit Stichting Present Ermelo ter ore, die sinds enige tijd actief is in ons dorp Deze stichting maakt onderdeel uit van het landelijk netwerk van Present in Nederland. Als sociale makelaar matched  Stichting Present Ermelo groepen vrijwilligers met hulpvragers. 
Voor de klussen bij de Stal van Ermelo was de fractie van ChristenUnie Ermelo meer dan bereid zich in te zetten. “Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid”, lichtte lijsttrekker Ruud van Eijle toe, “vinden wij dit soort initiatieven erg belangrijk.” De werkzaamheden betroffen hindernisbalken en -houders reinigen, schuren en schilderen, het timmeren van planken tegen de omheining van de buitenbak tot mensen met een beperking meehelpen in het zadel te zetten.
Stichting Present Ermelo ziet nog deze maand de officiële status tegemoet. Het startpunt van elke klus is een groep vrijwilligers. Dat mag een gezin zijn, collega’s, scholieren, leden van politieke partijen of sportverenigingen tot gemeenteleden, die zich op een zinvolle manier willen inzetten voor de medemens. Vaak gaat het om mensen die extra steun nodig hebben om mee te blijven doen in de samenleving. Wanneer een groep vrijwilligers zich aanmeldt zoekt Present zoekt er een hulpvraag bij. De klussen variëren van huis- of tuinonderhoud tot een sociale activiteit. 
“Nu is het moment”, doen Martin Mooiman en Bastiaan Vernhout van Stichting Present Ermelo een oproep voor vrijwilligers, “om groepen te mobiliseren die zich willen gaan inzetten voor een klus.” 
Voor alle informatie: 
-Bastiaan Vernhout:  06 52655076 
-Martin Mooiman 06: 19376293 en 0341-560171
Klik HIER voor eerdere berichtgeving.
 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen