Supermarkten en Kampeerwereld Hendriks in Ermelo mogen open op zondag

Foto: Grietje-Akke de Haas

De supermarkten en Kampeerwereld Hendriks in Ermelo mogen open op zondag, en wel van 12.00 – 18.00 uur. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdagavond 9 maart voor het voorstel, dat een initiatief was van Progressief Ermelo.

Geen meerderheid voor nieuw onderzoek
In een eerdere vergadering had CDA-raadslid Cor Louwerse aangekondigd met een motie te komen tijdens de raadsvergadering waarin beslist zou worden over het onderwerp. Gisteravond zei hij echter dit niet te doen. Hij kreeg namelijk geen meerderheid voor een nieuw onderzoek. In dat onderzoek zou de vraag centraal moeten staan of het nodig is dat supermarkten in Ermelo op zondag open gaan.

Uitslag al duidelijk
Terwijl de uitslag al duidelijk was kregen alle partijen de gelegenheid hun standpunt toe te lichten. Waarbij CDA Ermelo, ChristenUnie Ermelo en SGP Ermelo opnieuw lieten weten tegen de zondagopenstelling van de supermarkten en Kampeerwereld Hendriks te zijn. Hoofdelijke stemming bepaalde echter dat de raadsleden van één-Ermelo, Progressief Ermelo, VVD Ermelo en HEE22 met 11 stemmen in de meerderheid waren.

Zondag 26 maart
Volgens Rob Onderweegs die als fractievertegenwoordiger van Progressief Ermelo al het voorwerk deed voor het initiatiefvoorstel, zouden de supermarkten en Kampeerwereld Hendriks 26 maart voor het eerst open mogen gaan op zondag. Het besluit zo licht hij toe, moet eerst nog via de officiële weg worden afgehandeld. Op zijn vroegst zal het officiële besluit 21 maart worden gepubliceerd op de pagina van de officiële bekendmakingen van de gemeente Ermelo.

Onvoorstelbaar
Voorheen was de zondagopenstelling onvoorstelbaar in Ermelo. Eén-Ermelo heeft als nieuwe partij echter gezorgd voor een meerderheid van stemmen. De zondagopenstelling is een voorstel van progressief Ermelo. Fractievertegenwoordiger Rob Onderweegs deed vorig jaar onderzoek wat resulteerde in het voorstel voor zondagopenstelling van supermarkten en Kampeerwereld Hendriks van 12.00 – 18.00 uur. Ook deed Onderweegs onderzoek onder de winkeliers. Bovendien voelt Onderweegs zich gesteund door de uitslag van een online-enquete die een groep burgers uit Ermelo hield onder de noemer ‘Supermarkten ook open op zondag in Ermelo’. Deze is ruim 1100 keer ondertekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen