Onderzoek Progressief Ermelo: meerderheid voor supermarkten open op zondag

Rob Onderweegs, fractievertegenwoordiger Progressief Ermelo.
Rob Onderweegs, fractievertegenwoordiger Progressief Ermelo.
Foto: Progressief Ermelo (bewerkt)

Progressief Ermelo maakte vandaag de resultaten bekend van het online onderzoek en straatonderzoek naar de zondagopenstelling in Ermelo. Een meerderheid in Ermelo zo concludeert fractievertegenwoordiger Rob Onderweegs, is voor supermarkten open op zondag.

91.84% inwoner van Ermelo
Het gaat in een eerste oogopslag om een kleine meerderheid. Via de online enquête reageerden 1078 mensen waarvan 91.84% (990) inwoner van Ermelo. Op de vraag of de supermarkten open mogen op zondag zijn 508 stemmers voor en 504 tegen. De echte meerderheid zou hem dan moeten zitten in de 60 stemmers die ook voor openstelling zijn van de supermarkten, maar dan niet elke zondag. Een meerderheid die groeit door het aantal mensen dat op straat is aangesproken; van de 99 aangesproken mensen is 61% voor openstelling van de supermarkten op zondag, en 39% tegen.

Kampeerwereld Hendriks
Op de vraag of speciaalzaken buiten het centrum zoals Kampeerwereld Hendriks de mogelijkheid moeten krijgen om open te gaan op zondag, zijn volgens het online onderzoek zijn 566 stemmers voor en 511 tegen.

Koopzondag
Wat betreft de openstelling van alle winkels op zondag vinden 652 online geënquêteerden een koopzondag overbodig, 227 vinden af en toe een koopzondag prima en voor 216 mensen mag het elke week koopzondag zijn. Het straatonderzoek wees uit dat 44% voor een koopzondag is en 56% tegen.

Duidelijk signaal
Voor Progressief Ermelo zijn de resultaten van het online onderzoek en straatonderzoek in ieder geval een duidelijk signaal zo vindt Rob Onderweegs, om aan supermarkten en winkels op bijvoorbeeld industrieterreinen de mogelijkheid te geven om op zondag open te gaan. Progressief Ermelo wil het onderwerp in het najaar agenderen voor een vergadering van de gemeenteraad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen