Tegenstanders zetten hakken in het zand over zondagopenstelling supermarkten in Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

Kort door de bocht gezegd stevent Ermelo af op zondagopenstelling van supermarkten en van Kampeerwereld Hendriks op industrieterrein Veldzicht. Een nipte meerderheid van de politieke partijen is immers voorstander. Tegenstanders echter zetten alles op alles om de zondagopenstelling te voorkomen.

Het verschil maken
Terwijl zondagopenstelling ‘vroeger’ onvoorstelbaar was kan één-Ermelo nu het verschil maken. Raadslid Henri Luitjes maakte gisteravond tijdens een politieke avond over het onderwerp duidelijk groot voorstander te zijn. De zondagopenstelling is een voorstel van progressief Ermelo. Fractievertegenwoordiger Rob Onderweegs deed vorig jaar onderzoek wat resulteerde in het voorstel voor zondagopenstelling van supermarkten en Kampeerwereld Hendriks van 12.00 – 18.00 uur. Ook deed Onderweegs onderzoek onder de winkeliers. Bovendien voelt Onderweegs zich gesteund door de uitslag van een online-enquete die een groep burgers uit Ermelo hield onder de noemer ‘Supermarkten ook open op zondag in Ermelo’. Deze is ruim 1100 keer ondertekend.

Hakken stevig in het zand
Toch zetten de tegenstanders van de zondagopenstelling hun hakken stevig in het zand. Dat viel gisteravond ook te beluisteren. Een inspreker verwoordde onder meer: “Wij willen niet heersen over het geweten van alle burgers. Maar het geeft christenen verdriet dat Zijn dag ontheiligd wordt.” Daarnaast lieten CDA Ermelo, ChristenUnie Ermelo en SGP Ermelo door hun vraagstelling aan Onderweegs over het onderwerp duidelijk merken geen voorstander te zijn van de zondagopenstelling.

Oordeelsvormende vergadering
Het laatste woord is er nog niet over gezegd. In de eerste instantie zou de discussie in de raad worden voortgezet. SGP Ermelo dwong echter af er eerst nog een oordeelsvormende vergadering aan te besteden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen