Coronamaatregelen vertragen vooralsnog uitbreiding openbare toiletten in Ermelo

Foto: pixaby.com

Het college van burgemeester en wethouders is druk met het uitvoeren van de motie van de gemeenteraad, die de situatie van openbare toiletten in het centrum van Ermelo moet verbeteren. Vooralsnog vertragen de coronamaatregelen de uitbreiding van het aantal openbare toiletten in Ermelo.

Meer vaart
Met de motie die op woensdag 31 maart werd ingediend drongen Progressief Ermelo, CDA Ermelo, ChristenUnie Ermelo en SGP Ermelo aan meer vaart achter het onderzoek te zetten die de beschikbaarheid van openbare toiletten in Ermelo moet vergroten. Want de nood is hoog vinden zij. Ook BurgerBelangen Ermelo sloot zich aan bij de motie. Klik HIER, HIER en HIER voor eerdere berichtgeving.

Ondernemers benaderen
In de motie verzocht de gemeenteraad het college ondernemers te benaderen om een zo groot mogelijk aanbod van (semi)-openbare toiletten te realiseren. Zo is De Dorpskamer benaderd, Nationaal Hippisch Centrum, De Zaak van Ermelo, Welzijn Ermelo aan de IJsbaanweg en Proeverij De Ontmoeting. Bovendien wordt met de verbouwing van De Dialoog een medisch toilet gerealiseerd.

Sticker
Het college is van plan zodra de coronamaatregelen niet meer gelden, contact op te nemen met de ondernemingen en organisaties die hun toilet beschikbaar willen stellen. Zij zullen een vermelding krijgen in de HogeNood-app, een sticker om bij de voordeur te plakken, en per jaar een vergoeding van 100,00 euro.

Nu staan de volgende openbare toiletten vermeld in de HogeNood-app:
1. Drieërweg
2. Gemeentehuis, Raadhuisplein 2, medisch toilet
3. Restaurant Boshuis Drie, Sprielderweg 205
4. Restaurant Uddelermeer, Uddelermeerweg 5
5. Cafetaria De Halte, Dokter van Dalelaan 60
6. Station Ermelo, Dokter van Dalelaan 9, medisch toilet
7. Hema, De Enk 26
8. VVV, Stationsstraat 20

Geen verwijsborden
In weerwil op de motie stelt het college de gemeenteraad voor geen verwijsborden te plaatsen, maar uitgebreid te communiceren over de stickers en de HogeNood-app. De klant krijgt namelijk daarmee ook informatie over de openingstijden en de aard van de voorzieningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen