College Ermelo overweegt openbaar toilet bij herinrichting van de Markt

Foto: Pixaby

Het college van burgemeester en wethouders ziet weinig mogelijkheden om het aanbod van openbare toiletten voor het winkelend publiek te vergroten. Dat is op te maken uit de antwoorden van het college op de vragen die Progressief Ermelo heeft gesteld.

Hoge nood
Het is Progressief Ermelo er namelijk veel aan gelegen dat het winkelend publiek met hoge nood snel naar het toilet kan, klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Er zijn al 2 openbare toiletten
Het college legt uit dat in het winkelhart van Ermelo al twee openbare toiletten aanwezig zijn; bij snackbar ‘de Halte’ tegenover het station en bij de HEMA in winkelcentrum de Enk. Bovendien is het college vooralsnog weinig bekend van een dringende behoefte aan een derde openbaar toilet aan de Enk of elders.

Openbaar toilet kost veel geld
Eventueel uitbreiden met een openbaar toilet aan de Enk is prima wat de projectontwikkelaar betreft die het gedateerde winkelcentrum onder handen neemt. De kosten daarvoor: installatie en de jaarlijkse kosten voor onderhoud en schoonmaak, zijn echter voor rekening van de gemeente. Maar alleen een basismodel van een toilet kost al 50.000,00 euro.

Misschien bij herinrichting Markt
“Voor dit moment zien wij”, licht het college toe, “dus geen aanleiding om tot installatie van een nieuw openbaar toilet op of rond de Enk te komen. Wij geven hierbij wel aan dat wij bij de herinrichting van de Markt (onder meer uitbreiding PLUS supermarkt en de komst van Action-winkel) willen overwegen of de installatie van een openbaar toilet alsnog tot de mogelijkheden kan behoren.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen