Noodzaak openbare toiletten in Ermelo: politieke partijen dringen aan op meer vaart

Foto: pixaby.com

Progressief Ermelo, CDA Ermelo, ChristenUnie Ermelo en SGP Ermelo willen de situatie van openbare toiletten in het centrum van Ermelo verbeteren. Vanavond, woensdag 31 maart, dienen deze 4 partijen een motie in tijdens de raadsvergadering.

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat partijen bij het college aandringen op meer vaart achter de zaak. Want de nood is hoog menen zij. (Klik HIER en HIER voor eerdere berichtgeving). Al sinds het voorjaar van 2020, met het vaststellen van de Inclusieagenda Ermelo 2020 door de Raad van Ermelo, wordt gerefereerd aan de zinssnede dat ‘Onderzocht moet worden of er meer openbare toiletten (voor mensen met een beperking) kunnen komen, en dat de communicatie over bestaande (semi) openbare toiletten verbeterd moet worden via de app Hoge Nood’.

Fysieke bewegwijzering
Met de motie verzoeken de 4 partijen het college te zorgen voor een fysieke bewegwijzering naar de toiletvoorziening in het gemeentehuis en De Dialoog. Ook moet worden gekeken naar mogelijkheden om naast het openbaar toilet op het station, nog een openbaar toilet te realiseren op een meer centrale plek.

Ondernemers benaderen
Daarnaast dringen de partijen er op aan dat het college op zeer korte termijn aansluiting realiseert bij de app Hoge Nood en ondernemers benaderd om een zo groot mogelijk aanbod van (semi) openbare toiletten te realiseren, te inventariseren en te communiceren welke (semi) openbare toiletvoorzieningen al beschikbaar zijn.

  • De Raad wil uiterlijk 1 juli 2021 geïnformeerd worden over de voortgang.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen