Milieustatus Tomassen Duck-To B.V. Ermelo ’torpedeert’ vaststelling bestemmingsplan De Driehoek

Foto: Archief

De voltallige gemeenteraad van Ermelo is van mening dat het niet mogelijk is om het bestemmingsplan De Driehoek op dit moment vast te stellen.

Dit bericht de raads(communicatie)adviseur van de gemeente Ermelo dinsdag 30 januari, namens de gemeenteraad.

Klik HIER en HIER voor eerdere berichtgeving.

Van invloed op overige plannen
Door de onduidelijkheid die er is over de milieustatus van Tomassen Duck-To en het ontbreken van de verschillende milieurapporten is het voor de raad niet mogelijk om op dit moment een besluit te nemen. Uitkomsten van deze onderzoeken zijn van invloed op de mogelijkheden van de overige plannen in dit gebied.

Nog meer problemen
Ook zijn er nog problemen met de bouwplannen van Vierhouten en De Loohof. Beide plannen voldoen niet aan het vastgestelde woningbouwprogramma (vaste verdeling diverse prijsklasse woningen) van de gemeente en kunnen daarom niet een op een uit het voorstel overgenomen worden.

Opnieuw bespreken
De gemeenteraad zal daarom in de raadsvergadering van donderdag 1 februari voorstellen het bestemmingsplan De Driehoek van de agenda af te voeren en dit raadsvoorstel nogmaals te bespreken in de eerstvolgende commissievergadering Infrastructuur en Ruimte.

Jammer
Wij betreuren het dat wij deze beslissing moeten nemen, maar als gemeenteraad kunnen wij dit voorstel niet vaststellen op dit moment. Er zijn nu teveel andere bepalende omstandigheden die een weloverwogen besluit over het bestemmingsplan in de weg staan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen