Belooft CDA Ermelo betaalbare woningen voor jongeren, jonge gezinnen en gepensioneerden?

Foto: CDA Ermelo/ gemeente Ermelo

Betaalbare woningen, huur en koop, voor jongeren, jonge gezinnen en gepensioneerden. Vooral betaalbare woningen voor de eerste twee genoemde doelgroepen is al jaren een heikel issue. Gaat het er dan toch van komen? Als het aan CDA Ermelo ligt wel.

Dat valt op te maken uit het persbericht van CDA Ermelo (zie hieronder) naar aanleiding van behandeling van de structuurvisie Landgoed Veldwijk, donderdag 1 februari tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Gisteravond stond de structuurvisie Landgoed Veldwijk op de agenda van de gemeenteraad. Een groot dossier dat van grote invloed is op de toekomst van Ermelo. GGZ Centraal trekt zich deels terug van het gebied en ziet samen met de gemeente Ermelo mogelijkheden om het gebied te ontwikkelen. CDA Ermelo is uitermate tevreden over de toekomst van het gebied zoals de structuurvisie voorschrijft.

Driedeling
“De drieling in de structuurvisie ziet er prachtig uit”, zegt woordvoerder Erik van der Weide. “Op deze manier houden we respect voor de natuur in het noorden van het gebied, de schitterende historische gebouwen zoals de Hooge Riet en het hoofdgebouw in het midden van het gebied, maar hebben we vooral een prachtige kans om veel woningbouw te realiseren.” Daarbij refereert Van der Weide aan een de mogelijk voor een woonwijk met zo’n 300 woningen die aan de zuid zijde van het gebied tegen de huidige woonwijk de Maat worden aangebouwd.

Wonen, wonen en nog eens wonen
Van der Weide en collega raadslid Mosterd constateerden eerder al dat er een grote woningbouwopgave ligt voor de gemeente Ermelo. Vooral betaalbare huur en betaalbare koopwoningen, voor jongeren, jonge gezinnen maar ook net gepensioneerden die nabij het centrum willen wonen. Dit laatste is weer goed is voor de doorstroom.

Houden aan afspraken
Voor het CDA Ermelo aanleiding om het college van B&W te complimenteren met de stevige woningbouwambities op Veldwijk. Van der Weide stelt: “We willen het college houden aan de afspraken die we hebben gemaakt en over enkele jaren het gebied van een paar honderd woningen hebben voorzien! Door hier veel woningen te bouwen kunnen we het te kort aan woningen op de Ermelose woningmarkt het hoofd bieden. Daarmee hebben we een belangrijke troef in handen voor starters op de woningmarkt. We hopen dat de voortgang op Landgoed Veldwijk blijft, zodat plannen snel worden omgezet in daadwerkelijke woningen.’

Oog voor de zorgbehoevenden
Het CDA Ermelo vindt het van belang dat dit in harmonie plaats vindt met voor de oorspronkelijk doelgroep die nog deels wonen of verblijven op het Landgoed. Daarnaast dient de politiek te waken voor het behoudt van de uitstraling maar ook de functie die het parkachtige landgoed Veldwijk heeft voor Ermelo.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen