Prins Hendriklaan en Maximalaan Ermelo gaan gewoon open voor verkeer

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

De plannen om de Prins Hendriklaan en Maximalaan open te stellen voor verkeer worden gewoon uitgevoerd. De motie van BurgerBelangen Ermelo en VVD Ermelo om deze al langslepende zaak te ‘heropenen’, haalde niets uit.

Klik HIER voor eerdere berichtgeving

De twee partijen eisten opschorting van de plannen, donderdag 15 september tijdens de gemeenteraadsvergadering, zolang de gemeenteraad geen duidelijk besluit erover had genomen. Ook zou het college in overleg moeten gaan met de betrokken partijen om vervolgens terug te komen met een nieuw voorstel.

De overige partijen hadden er totaal geen trek in om opnieuw de discussie te voeren over een zaak waar al zoveel over is gezegd. De algemeen heersende mening is dat het ontsluiten van de twee lanen is vastgesteld in het coalitieakkoord en -programma. Oftewel een democratisch genomen besluit waarbij de uitvoering bij het college ligt.

Dick te Brake, CDA-raadslid, motiveerde nogmaals het genomen besluit op basis van voortschrijdend inzicht, in weerwil op eerder in het verleden gemaakte afspraken met omwonenden dat de Prins Hendriklaan gesloten zou blijven voor verkeer. “CDA Ermelo gaat voor eerlijke verdeling van het verkeer over alle wijken. Dat hebben wij in ons verkiezingsprogramma beloofd, en daar houden wij ons aan.”

Namens het college zei wethouder Jan van Eijsden dat de BurgerBelangen Ermelo en VVD Ermelo eerder met hun bezwaren hadden moeten komen. Waarop hij verschillende mogelijkheden opsomde wanneer dat had gekund. “Wij zijn nu bezig met de uitvoering. Het is dus geen kwestie van of, maar een kwestie van hoe.”

Wouter Vogelsang van Burgerbelangen Ermelo deed nog een poging de bakens te verzetten. Hij drong aan op overleg met de belanghebbende burgers. “”Als je besluiten heroverweegt, dan moet je eerst in overleg vanwege nieuwe inzichten.”

Wat geen effect sorteerde. Geen enkele partij dan de indieners steunde de motie. Zo ook een soortgelijke motie van BurgerBelangenErmelo en VVD Ermelo over de Julianalaan waar ook werd aangedrongen op overleg met betrokken partijen, voor op een gedeelte van de Julianalaan daadwerkelijk het 50 km regime wordt ingevoerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen