Bewoners Koperwiek Ermelo zijn niet blij met fietspad

Foto: Ed Bok

De bewoners van de Koperwiek hebben de commissieleden ‘Infrastructuur en ruimte’ en de Ermelose raadsleden uitgenodigd om op de koffie te komen. Of het spreekwoordelijk ‘op de koffie komen’ betekent, zal afhangen van het feit of zij ook echt op de uitnodiging ingaan.

Ed Bok die namens de bewoners spreekt, hoopt natuurlijk dat ze echt komen. Want problemen zo weet hij uit de praktijk, kun je het beste onder het genot van een kop koffie met elkaar bespreken. Gewoon even je GBV, wat staat voor Gezond Boeren Verstand gebruiken, en dan zal een ieder hopelijk inzien dat de kritiek die de bewoners van de Koperwiek op de plannen om het fietspad over hun straat te laten lopen, meer dan terecht is.

Op locatie, in plaats van achter je bureau, de situatie nog eens goed bekijken zal een heel andere kijk op de zaak geven. Zeker waar het aspecten als veiligheid en overlast betreft. Dan kan wethouder van Eijsden wel zeggen dat er al genoeg over de weg en dit plan is gesproken, maar daar zijn de bewoners het niet mee eens en zij laten het daar ook zeker niet bij zitten.

Er zijn kosten noch moeite gespaard om een schitterend fietspad aan te leggen langs de drukke Oude Nijkerkerweg, Arendlaan en Volenbeekweg, maar met de plannen voor de laatste 100 meter voelen de bewoners zich het ‘sluitstuk’ van de begroting.

Aan de Commissie infrastructuur en ruimte hebben zij hun ongenoegen al eerder kenbaar gemaakt en met hun bezwaarschrift ook degelijk onderbouwd. Maar uiteindelijk zal er in de Raad ‘een klap op moeten worden gegeven’. Dan is het goed zowel de commissie- als de raadsleden op locatie te laten zien, wat zij bedoelen met onder andere veiligheid en overlast.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen