Openstelling Prins Hendriklaan Ermelo laat nog (even) op zich wachten

De Prins Hendriklaan mag opengesteld worden.
De Prins Hendriklaan mag opengesteld worden.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Het laatste bericht van de gemeente Ermelo over de langslepende kwestie ‘openstelling Prins Hendriklaan’ dateert van 23 september 2019. Belangstellenden en belanghebbenden beginnen zich inmiddels af te vragen hoe ‘de vlag erbij hangt’.

Achtergrond
Volgens het laatste bericht had het college van burgemeester en wethouders een nieuw concept verkeersbesluit genomen over de Prins Hendriklaan. Dit verkeersbesluit zou voorzien in een openstelling van de Prins Hendriklaan waarbij de inrichting door twee ingenieursbedrijven is getoetst, en akkoord bevonden, op de richtlijnen van Duurzaam Veilig.

Toe aan een frisse blik?

Zienswijzen
Wel werd de kanttekening geplaatst dat de Raad van State altijd nog een andere mening kan zijn toegedaan en hierdoor besluiten dat de Prins Hendriklaan niet opengesteld wordt. Ondanks dat dat niet van de Raad van State nodig was, bood de gemeente de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen. Na de periode van 6 weken zou het definitieve verkeersbesluit opgesteld worden en gecommuniceerd worden.

  • Klik HIER voor het complete bericht.

Reactienota bewoners
Navraag bij de gemeente leert dat iedereen nog even geduld moet hebben. Senior communicatieadviseur Moniek Winters legt uit: “In eerste instantie hebben we een uitstel gevraagd om een nieuw herstelbesluit te kunnen nemen in goed overleg met de wijkbewoners. Op 20 november is dat herstelbesluit gepubliceerd en ingediend. Daarop hebben bewoners op 13 januari via hun advocaat een reactienota op geschreven, waar wij een reactie op moeten geven. Daarna is het wachten op een reactie van de Raad van State of er nog een zitting komt of dat zij meteen met een besluit komen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen