Rotonde Telgterweg/Arendlaan/Oude Nijkerkerweg Ermelo krijgt waarschuwingsborden

Foto: Gemeente Ermelo

De rotonde Telgterweg/Arendlaan/Oude Nijkerkerweg krijgt extra waarschuwingsborden en markeringen om mensen te wijzen op de nieuwe situatie.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Aanleiding is de voor Ermelo nieuwe type rotonde. die voor verwarring en mogelijk gevaarlijke situaties zorgt. Klik HIER en HIER voor eerdere berichtgeving.

De gemeente Ermelo vervolgt: Het is voor Ermelo de eerste rotonde waar fietsers van twee kanten kunnen komen. We merken dat dat wennen is en krijgen signalen dat mensen soms schrikken van fietsers die van rechts komen. De gemeente gaat extra waarschuwingsborden en markeringen plaatsen, om mensen te wijzen op deze nieuwe situatie. Deze maatregelen zijn gepland in augustus.

Wat gaan we doen?
• Een waarschuwingsdriehoek op de weg schilderen met een fietser uit twee richtingen;
• Knipperende ledspots op het asfalt plaatsen vlak voor de oversteek;
• Borden met waarschuwingslampen plaatsen, die gaan branden als er fietsers naderen. Het systeem ziet hen aankomen, waardoor de lampen gaan knipperen voor de automobilisten.

Totdat deze werkzaamheden uitgevoerd zijn, plaatsen we alvast tijdelijke waarschuwingsborden. De gemeente heeft verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan en wil zo voorkomen dat er ongelukken gebeuren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen