Wijk Oost Ermelo ruilt draak van een glijbaan in voor stevig en robuust exemplaar

Elders in Ermelo staat deze glijbaan ook.
Foto: Marian van der Geest

Het heeft buurtbewoner Marian van der Geest ruim een jaar gekost om van de draak van een glijbaan af te komen, maar ze heeft het nu voor elkaar. Woensdag 8 augustus wordt het gevaarlijke glijtoestel weggehaald, en de dag erop, donderdag 9 augustus, krijgt de kinderspeelplaats naast het hertenkamp een veilig, stevig en robuust exemplaar. (De foto toont een soortgelijk exemplaar die elders in Ermelo staat).

De huidige glijbaan kampt met een trap die bijna loodrecht op de grond is geplaatst, zonder een leuning voor de kinderen om zich aan vast te houden. Leverancier IJslander dacht het probleem op te lossen door aan weerszijden van de glijbaan een beugel te lassen. Toen was de afstand tussen de trap en de beugels echter veel te groot. Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Marian toonde zich blij verrast dat de gemeente Ermelo zich uiteindelijk het lot had aangetrokken van vooral de kleintjes die niet veilig de trap konden beklimmen van de gewraakte glijbaan. De kans dat deze kinderen achterover zouden vallen was erg groot.

Feestje
Vlak voor de zomervakantie mocht Marian van het Leefbaarheidsteam van de gemeente Ermelo een nieuwe glijbaan uitzoeken. Natuurlijk werd dit gedaan in samenspraak met de buurt. Donderdag 9 augustus om 14.00 uur vindt de officiële opening van de glijbaan plaats, met aansluitend een klein feestje.

Reacties

article
38016
Het heeft buurtbewoner Marian van der Geest ruim een jaar gekost om van de draak van
https://ermelo.nieuws.nl/gemeenteberichten/20180806/wijk-oost-ermelo-ruilt-draak-glijbaan-stevig-en-robuust-exemplaar/
2018-08-06T14:26:37+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/08/06142501/32EN-Glijbaan1.jpg
Gemeente