Het gaat weer beter met gelanceerde fietser (16) op rotonde Ermelo

De feestelijke opening van de rotonde op vrijdag 13 juli.
De feestelijke opening van de rotonde op vrijdag 13 juli.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Het gaat weer wat beter met de 16-jarige Jesse van Harten uit Harderwijk, die maandagochtend 16 juli om 6.30 uur werd ‘gelanceerd’ door een auto op de nieuwe rotonde Telgterweg/Arendlaan/Oude Nijkerkerweg.

De rotonde die deel uitmaakt van de Westflank werd vrijdag 13 juli officieel geopend.

Voor Pampus
Door de aanrijding liep hij een gebroken arm op, een hersenschudding, zijn voortanden lagen eruit en hij heeft een schaafplek op zijn bovenlip. Jesse vertelde vanavond, dinsdag 17 juli, dat hij na de ‘lancering’ flink voor pampus lag. “Nadat ik gisteren uit het ziekenhuis kwam ben ik meteen naar de tandarts gegaan.”

Linksom
Jesse kwam maandagochtend vanaf de Oude Nijkerkweg aan fietsen en wilde via het tweerichtingen fietspad richting de Arendlaan naar Dindoa. Klik HIER voor eerdere berichtgeving. Daar werd hij geschept door een auto die de rotonde opreed, terwijl Jesse via het fietspad linksom de rotonde fietste.

Laaghangende zon
Of de aanrijding te wijten is aan een rotonde in combinatie met een tweerichtingen fietspad, wat nieuw is in Ermelo, durft Jesse niet te zeggen. “De automobilist zei dat die mij door de laaghangende zon niet had gezien.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen