Column: Dickblaft naar stuurloos Centrummanagement

Foto: Ermelo.nieuws.nl

het bruggetje

In mijn vorig ‘geblaf’ drong ik aan op het vertrek van de nog aanwezige bestuursleden van CentrumManagementErmelo, liefst inclusief de Centrummanager zelf. De reden was duidelijk: geen of nauwelijks resultaat en het bestuur dat eenheid moest brengen oogstte slechts verdeeldheid. Nog even zo doorgaan en Ermelo heeft vier winkeliersverenigingen en drie horecabelangengroepen.

Ik begrijp, dat tot nu toe alleen Ton Nederveen (penningmeester) aan mijn oproep heeft voldaan en dat de rest nu stuurloos ronddobbert in het zinkend schip. Nederveen liet zich toepasselijk nog even scheren op het Pauwenplein, zat doodstil, maar had zijn besluit in navolging van Henk van Malkenhorst al genomen.

Nu zit er nog een minderheidskabinetje dat geen enkele beslissing kan en mag nemen eigenlijk. De renovatie van de Stationsstraat is een halfjaar uitgesteld; het herstel van de eenheid veel langer. De beloofde loopbrug over de opgebroken winkelstraat is symbolisch gezien mooi; er zullen flink wat bruggen geslagen moeten worden om de ontstane kloof te overbruggen. Toch is het ook een nieuwe kans. Soms moet je even de bodem raken om met een mooie stuit de weg omhoog te vinden.

Ook in Harderwijk is de eerste opzet faliekant mislukt en is men vervolgens wijs geworden en een betere weg ingeslagen. Er zijn bruggenbouwers nodig en weloverwogen acties die het zand en de klinkers bij elkaar houden. Dus beste mensen; bedankt voor jullie inzet, maar lever de lastige opdracht maar snel in bij de Wethouder. Even een jaartje iedervoorzich.nl en in de nieuwe Stationsstraat ontstaan vanzelf ook weer nieuwe plannen.

Van Beter Ermelo is bijna niemand beter geworden en bruisen deed het zeker niet. De uitdrukking ‘Joost mag het weten!’ houden we er wat mij betreft gewoon in. Ik verzeker u, het valt ook niet mee in twee dagen per week vanuit de Randstad. Ooit was ik jaloers op zijn functie, maar dat is al een tijdje over. Ermelogica: Een CentrumManager uit Leiden en een trouwambtenaar uit Harderwijk. Dat laatste is een bruggetje naar de volgende dickblaft®

dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl en allesvanermelo.nl

Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt.nl

Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is. Twitterprofiel: lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal.

12EN BW

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen