REMINDER: Blaasensemble EDG geeft concert met Veluws Senioren Orkest

Blaasensemble EDG en Het Veluws Senioren Orkest geven een concert.
Blaasensemble EDG en Het Veluws Senioren Orkest geven een concert.
Foto: eigen foto's

Op zaterdag 20 april geeft het Blaasensemble EDG een concert met het Veluws Senioren Orkest. Het concert met Hans de Jonge als gastspreker begint om 19.45 uur en vindt plaats in het Kerkelijk Centrum, Jeugdkant 16 in Ermelo. Een toegangskaartje aan de kassa kost 5 euro.

Fanatieke muzikanten
“EDG geeft weer een heus concert”, jubelt Mirjam Mantel. Zij is zakelijk leider, voorzitter en spelend lid. “Ik weet zeker dat bij het publiek het rood-zwarte hart weer gaat kloppen.” Haar blijdschap is niet voor niets. Wie herinnert zich niet de hoogtijdagen van Drumfanfare EDG? Maar net als meerdere korpsen kreeg ook EDG te kampen met een sterk teruglopend ledenaantal. Verscheidene pogingen werden gedaan om het korps weer nieuw leven in te blazen. Pogingen die helaas strandden, maar een aantal fanatieke muzikanten bleef EDG trouw.

Avondvullend concert
Als Blaasensemble EDG treden zij regelmatig op. Dat varieert van een optreden bij FĂȘte de la Musique tot op de Paasmarkt in het centrum van Ermelo. De wens echter om weer eens een echt avondvullend concert te geven leefde erg onder de leden van Blaasensemble EDG. Gelijkgestemde zielen werden gevonden in de muzikanten van het Veluws Senioren Orkest (VSO).

Allegaartje
“VSO”, lacht Theo Paalman, “is een allegaartje van muzikanten die overal vandaan komen.” Theo is penningmeester en spelend lid bij het VSO. “Onze ongeveer 40 leden in de leeftijd 55+, komen uit een gebied in een ruime straal rond Oldebroek. Van Amersfoort, Ermelo, Harderwijk, Putten, Hierden, Zeewolde, Dronten, IJsselmuiden, Kampen, Zwolle tot Epe. We repeteren wekelijks in Kulturhus De Talter in Oldebroek.”

Dit mag je niet missen!
Volgens Mirjam en Theo wordt het een concertavond die je niet mag missen. “Het is een concert voor jong en oud met een muziekrepertoire dat fijn in het gehoor ligt. Van popmuziek, liedjes van toen, klassiekers tot moderne muziekstukken.” Blaasensemble EDG en het Veluws Senioren Orkest treden tijdens het concert zowel apart als ook gezamenlijk op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen