Zorgkwekerij Bloemenhof zet de bloemetjes en plantjes weer buiten: kom shoppen!

Een zee van kleurrijke viooltjes voor de verkoop lonkt.
Een zee van kleurrijke viooltjes voor de verkoop lonkt.
Foto: Michelle de Boer

Wie heeft niet de lente in het hoofd?! En wie kijkt er niet reikhalzend naar uit om de tuin lenteklaar te maken, of is daar al mee bezig. Bij Zorgkwekerij Bloemenhof aan de Molenkamp 79 in Ermelo wordt in ieder geval hard gewerkt om de buitenwinkel op orde te krijgen zodat iedereen er terechtkan voor vaste planten, hagen, struiken, bodembedekkers, eenjarigen tot kruidenplanten.

Zorgkwekerij is iedere werkdag geopend van 9:00 – 16:00 uur, en extra op de zaterdagen 13 april, 20 april, 4 mei en 11 mei van 10:00 – 15:00 uur.  Is er onverhoopt niemand aanwezig bij uw komst? Druk dan even op het deurbelletje op de balie voor de kas en iemand komt u helpen.

Lentekriebels
Een zee van kleurrijke viooltjes voor de verkoop lonkt zodra iemand de poort passeert van het tuincentrum, zoals de zorgkwekerij ook wel wordt genoemd. Om lentekriebels van te krijgen. “Onze cliënt-medewerkers hebben de violen zelf gekweekt”, zegt Michelle de Boer trots. Zij is begeleidster bij Zorgkwekerij Bloemenhof, een dagbestedingslocatie en leerbedrijf voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, op het woonzorgpark van ’s Heeren Loo.

Voldoening
De cliënt-medewerkers zelf maakt het ook erg trots, net als op het overige plantgoed dat zij met liefde opkweken in de kassen. “Ze vullen de potten met aarde”, geeft Michelle als voorbeeld, “doen het stekje erin, geven het water, verzorgen het en het gaat groeien. Na verloop van tijd gaat het met iemand mee naar huis. Dat geeft een cliënt-medewerker zoveel voldoening.”

Het ‘stevige werk’
Achter de verkooptafels met de bakjes violen bevindt zich het terrein met onder meer het ‘stevige werk’. Het gaat om vele vierkante meters met vaste planten, hagen tot struiken. Michelle: “Voor belangstellenden steken we ze zo uit, verser kan niet. Daarnaast wikkelen we een netje om de kluit zodat de auto tijdens het vervoer netjes blijft.” Want bij Zorgkwekerij Bloemenhof draait het zoveel mogelijk om servicegerichtheid en een klantgerichte houding, een goede sfeer, persoonlijk contact en gezelligheid.

Goede kwaliteit
Bovendien is het assortiment van een goede kwaliteit voor gemiddelde prijzen. Michelle: “Wij krijgen regelmatig complimenten van klanten die zeggen dat het allemaal zo goed groeit. Wat alles te maken heeft met de aandacht van onze cliënt-medewerkers voor het plantgoed, maar ook omdat we goed inkopen bij de groothandel. Ook streven wij naar het gebruik van organische meststoffen en niet chemische gewasbeschermingsmidelen.”

Van alles te koop
Een bezoek aan de binnenwinkel bij Zorgkwekerij Bloemenhof, gelijk aan de linkerkant bij binnenkomst door de poort, is ook zeker de moeite waard. Het gaat om een winkeltje met de typische rustieke sfeer die het zo knus en gezellig maakt en ook nog rolstoeltoegankelijk is. Er is werkelijk van alles te koop. Verrassende hebbedingetjes, originele cadeautjes, woonaccessoires, binnenplanten, tekstbordjes, binnen- en buitenpotten, kaarten tot artikelen die de cliënt-medewerkers zelf hebben gemaakt.

Zinvolle dagbesteding
Want Zorgkwekerij Bloemenhof is de plek waar de cliënt-medewerkers zich bezighouden met diverse werkzaamheden gedurende bepaalde dagdelen voor een zinvolle dagbesteding. Er worden onder meer kistjes geniet, kleine producten getimmerd en aanmaakhout vervaardigd. Daarnaast stekken de cliënt-medewerkers plantjes voor meer diversiteit in het aanbod, wieden onkruid, rijgen pindaslingers en pakken hondenkoekjes tot schroefjes in.

‘Dat is onze kracht!’
Michelle: “Bij elke cliënt-medewerker wordt gekeken naar zijn of haar kwaliteiten. Oftewel, voor iedere deelnemer proberen wij iets passends te zoeken. Ze doen dus werkzaamheden die zij zelf leuk vinden. Dat kan ook koffie klaarzetten zijn of koken voor de hele groep. Op die manier proberen wij iedereen in zijn of haar kracht te zetten. Want iedereen mag zijn wie die is op de Bloemenhof, dat is onze kracht!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen