Vliek Tweewielers Ermelo organiseert voor zevende keer gratis fietstocht

Berend, Rikkert en Gerald.
Berend, Rikkert en Gerald.
Foto: Grietje-Akke de Haas

De befaamde gratis fietstocht van Vliek Tweewielers, liefhebbers informeren al naar de datum wanneer die wordt gehouden. Vooral nu het voorzichtig aan mooi weer wordt. Nou, zet het alvast maar in je agenda, want dinsdagavond 18 juni 2024 staat ‘rondje om Ermelo’ weer op het programma. Het gaat inmiddels al om de zevende editie.

Mét bere-gezellige afterparty
De start is bij Vliek Tweewielers op de dam aan de Groeneweg 17 in Ermelo, tussen 18.00 – 19.00. Het wordt weer een sportieve en gemoedelijke editie, beloven Rikkert Vliek en zijn zoons Berend en Gerald, mét de traditionele bere-gezellige afterparty waar onder het genot van een hapje, frisje, borreltje, wijntje en biertje, kan worden nagepraat over het fietsavontuur.

Opnieuw gelukt
Het wordt weer een prachtige tocht in de schitterende omgeving van Ermelo van 25 á 30 km, via leuke fietspaden en zandpaden, over de hei en door de bossen. “Bovendien is het opnieuw gelukt plekjes te vinden waar de fietsliefhebbers nog nooit zijn geweest”, weet Rikkert Vliek. Hoewel hij niet meer in de fietsenwinkel actief is, werkt hij nog altijd mee aan de jaarlijks gehouden populaire fietstocht. Zo assisteert hij Harry Boonstra die de route uitzet en verzorgt Rikkert hand en spandiensten tijdens de fietstocht, net als Bertus de Groot overigens, en is hij gastheer tijdens de afterparty.

Verrassende tussenstop
Ook Berend en Gerald verheugen zich op de fietstocht. “Wij organiseren de fietstocht elk jaar met veel plezier, want de animo en het enthousiasme is altijd erg groot. Deelnemers vinden de route erg leuk en gezellig om te fietsen en komen op plekjes die ze vaak nog niet kennen. Deze editie zijn we er zelfs in geslaagd een tussenstop te regelen om iets te drinken en voor een versnapering, waar waarschijnlijk nog niet veel mensen op het erf zijn geweest.”

E-bike uitproberen
De fietstocht van Vliek Tweewielers is daarnaast een uitgelezen moment om een test e-bike van Gazelle uit te proberen, menen Rikkert, Berend en Gerald. Wie gratis een e-bike wil testen tijdens de fietstocht, dient dit wel even te laten weten in verband met de beschikbaarheid van de e-bikes. Belangstellenden kunnen een e-bike reserveren via het e-mailadres: [email protected]

  • Dinsdag 18 juni 2024
  • Start tussen 18.00 – 19.00 uur
  • Vliek Tweewielers, Groeneweg 17, Ermelo
  • Graag aanmelden via [email protected]

Fietshelm kortingsactie
Daarnaast speelt Vliek Tweewielers in op de actualiteit van de fietshelm. Wie in aanloop naar de fietstocht belangstelling heeft voor de aanschaf van een fietshelm tipt Berend de fietshelm kortingsactie. Wie een fietshelm in de winkel van Vliek Tweewielers koopt, krijgt 25 euro korting. Deze actie loopt tot 31 augustus 2024.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen