Fitness club Heerlickheijd van Ermelo komt met nieuw programma voor persoonlijke begeleiding

Fitnesstrainer Robin Jendrekzyk en fitnessmanager Aron Belt.
Fitnesstrainer Robin Jendrekzyk en fitnessmanager Aron Belt.
Foto: Grietje-Akke de Haas

De laatste puntjes worden nog op de i gezet, maar halverwege voorjaar 2024 komt de Fitness club van de Heerlickheijd van Ermelo met een nieuw programma op het gebied van persoonlijke begeleiding. Het valt immers niet altijd mee er een gezonde leefstijl op na te houden in relatie tot voldoende bewegen en gezond eten. “Sommige mensen vinden het prettig om bij hun streven naar een gezondere leefstijl een stok achter de deur te hebben”, weten fitnessmanager Aron Belt en fitnesstrainer Robin Jendrekzyk.

Een programma van 6 of 12 weken
Het gaat om een op zichzelf staand programma lichten Aron en Robin toe, van 6 weken of 12 weken. Het is maar net hoe gemotiveerd de deelnemer is geworden. Met andere woorden; kan hij of zij zelfstandig aan de slag zodat een gezondere leefstijl onderdeel wordt van zijn of haar leefpatroon. “Na een cyclus van 12 weken laten we de deelnemer in ieder geval los. Maar stel dat iemand een terugval krijgt, dan kan die altijd een beroep op ons doen. Dan kunnen wij op een korte en krachtige wijze hulp bieden zodat de mensen weer verder kunnen.”

Haalbare doelen stellen
Belangstellenden gaan met Aron of Robin persoonlijk in gesprek om de gewenste doelen te bespreken. Waarbij het belangrijk is benadrukken ze, dat deze doelen haalbaar zijn. De bedoeling is deze doelen te vertalen naar een programma op maat. De kunst is weten beide mannen om het programma vol te houden. En dat is nu waarom persoonlijke begeleiding zo waardevol blijkt op weg naar een gezondere leefstijl.

Een slechte dag?
“Het lichaam moet in het begin nog erg wennen aan de nieuwe leefstijl. Wij helpen de deelnemer de doelen te bereiken. Heeft iemand een slechte dag dan moedigen wij hem of haar aan erover te praten. Ook passen wij als het gaat om het advies van gezonde voeding in het programma de 80-20 regel toe. Dat houdt in 80 % procent gezond en 20 % iets minder gezond, om het wat gemakkelijker te maken gezond af te vallen.”

Programma op maat
Gedurende het programma wordt gesport in de fitnesszaal die beschikt over de allernieuwste fitness toestellen van Panatta. Maar wil iemand bij wijze van spreken eens een uurtje buiten sporten, dan is dat helemaal prima. “Het gaat immers om een programma op maat gemaakt voor de deelnemer.”

Geluksgevoel
Het ultieme doel van het programma is natuurlijk dat sporten en gezond leven vanzelfsprekend worden voor de deelnemers. Aron en Robin moedigen aan: “Maak tijd vrij om regelmatig te gaan sporten; ook al werk je alle twee en heb je nog kleine kinderen. Doe een sport die je leuk vindt zodat je gemotiveerd blijft om te gaan. Motiveer ook elkaar om te sporten. Bewegen is namelijk erg goed voor een mens. Je krijgt er energie van en een voldaan en goed gevoel. Bij sporten wordt onder meer endorfine aangemaakt, het belangrijkste hormoon dat zorgt voor een geluksgevoel.”

Over de Wellness & Fitness club
Het grote voordeel van sporten bij de Wellness & Fitness club is dat de Heerlickheijd van Ermelo alles onder één dak heeft op het gebied van schoonheid, welzijn, ontspanning én sport. Wat inhoudt dat na inspanning er uitgebreid ontspannen kan gaan worden in het zwembad en de sauna. Het is maar net voor welk lidmaatschap iemand kiest; Brons, Zilver, Smaragd of Goud. Hoe ‘kostbaarder’ de naam van het lidmaatschap hoe uitgebreider de mogelijkheden en faciliteiten.

Persoonlijk
Bovendien onderscheidt sporten bij de Fitness club zich volgens Aron door de rust en ruimte in de fitnesszaal, de ontspannen en huiselijke sfeer én de persoonlijke aandacht. “Even een praatje tot een persoonlijk schema voor het sporten aan de hand van persoonlijke doelstellingen, wensen en mogelijkheden, is mogelijk door de kleinschaligheid van onze Fitness club. Wij proberen ook echt al onze leden bij naam te kennen.” Daarnaast beschikt de fitnesszaal over de allernieuwste fitness toestellen van Panatta. Wat ook heel erg in de smaak valt bij leden is dat de fitnesszaal iedere dag geopend is van 7.00 tot 23.00 uur.

Groepslessen
In een groep sporten kan ook. Zo is er voor vrouwen 3 keer per week LadiesFIT op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 – 11.00 uur. Deze groepslessen starten in de sportzaal waar gedurende een uur wordt gesport. Op maandag circuittraining of Pilatus, op woensdag bewegen op muziek en op vrijdag circuittraining. Klik HIER voor het rooster van alle groepslessen. Aansluitend aan het sporten is de mogelijkheid tot een half uur aquarobics in het zwembad om vervolgens te ontspannen in de sauna. Het Beauty & Health Center van de Heerlickheijd van Ermelo beschikt over 2 Finse sauna’s; één van 90 graden Celsius en één van 70 graden Celsius, een Turks stoombad, een jacuzzi, een scrubruimte met koud water stortbak en een ruimte om te relaxen.

Informatie
Ga voor alle informatie en de ruime keuze aan abonnementen naar heerlickheijdvanermelo.nl en kies Wellness. Hier vind je alle informatie over:

Beauty & Health Center
Wellness faciliteiten
Fitness
Ledenpagina Wellness & Fitness club
Word nu lid Wellness & Fitness club
Telefonisch contact opnemen kan ook: 0341 568585.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen