Neem een kijkje in de Myimperium keuken

Foto: Penny

ADVERTORIALMyimperium is een ontwikkelplek waar onder meer paardencoaching, lifecoaching, EMDR therapie en hypnotherapie gegeven wordt. Neem vandaag een kijkje in de Myimperium keuken.

Door Jacquelien van de Hoef.

Paardencoaching
Dit keer mocht Q, mijn oudste paard, een prachtig jong meisje ontmoeten. Het is een ontzettend lief kind met heel veel kwaliteiten, maar oh wat is ze onzeker. Zij voelt zich niet begrepen, niet gezien, en is bang om fouten te maken of uit de groep te liggen.

Als ze op school een toets moet leren doet ze dat heel serieus. En als het dan af is en ze weet echt alles uit haar hoofd, maakt ze zich de rest van de nacht zorgen dat ze het straks niet meer weet als ze de toets moet maken. Tijdens het overhoren krijgt ze van haar vader een 10! Maar ja, dat is niet de toets zelf.

Als andere meiden op het schoolplein met elkaar spelen denkt ze dat ze over haar praten, en niet positief. Ze denkt: ‘Andere kinderen vinden mij stom. Dat weet ik omdat ze niet altijd met mij willen spelen. Ik vind dat niet erg, laat ze maar lekker met elkaar spelen’. Ondertussen kijk ze naar de grond en bijt ze op haar onderlip om de tranen die ze voelt opkomen te onderdrukken.

Ze maakt contact met Q die haar gemoedstoestand direct aanvoelt, en voor haar gaat staan om haar te beschermen en haar te steunen. Ik vraag haar hoe zij zich voelt. ‘Ja dit is fijn’,  zegt ze. Het liefst zou ze deze grote vriendelijke reus meenemen op het schoolplein.

Fysiek wordt dat een beetje lastig. Maar ik laat haar wel zien wat de kracht van deze vriendelijke reus is, en hoe ze die wél mee kan nemen op het schoolplein, maar ook in haar toetsen en alle andere dingen die ze lastig vindt.

Omdat ze jong is werken we met een paar spelletjes en wat materiaal. Q vind het helemaal fantastisch en doet mee. Na afloop maken we samen een tekening over wat ze geleerd heeft en hoe ze dit kan meenemen in haar dagelijkse leven.

Deze week is de vakantie afgelopen en dan kan ze haar nieuwe aangeleerde gedrag lekker gaan inzetten op school. Ze heeft inmiddels een foto van Q boven haar bed hangen. Ook gaf ze bij haar vader aan dat ze denkt dat het wel goedkomt dit schooljaar.

Zo fijn!!!❤️❤️🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Meer weten?

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen