Nieuw boek: Van KAK naar GEMAK met JACQ

Jacquelien van de Hoef werkt al heel haar leven met paarden.
Jacquelien van de Hoef werkt al heel haar leven met paarden.
Foto: Grietje-Akke de Haas

De titel van het boek ‘Van KAK naar GEMAK met JACQ’ zegt eigenlijk alles over de schrijfster; Jacquelien van de Hoef, in het dagelijks leven kortweg Jacq. De 44-jarige vrouw die op de grens woont van Ermelo en Harderwijk, is een ongelooflijke spring-in-‘t- veld. Moeiteloos word je meegesleept in haar enthousiasme, levendigheid, spontaniteit én haar praktische inslag. En zoals de titel al doet vermoeden, Jacq legt het er niet onnodig te dik op. Het is namelijk zoals het is. Ofwel; ervaar jij kak in je leven? Dan wil Jacq met haar boek erg graag bereiken dat jij meer gemak in je leven mag ervaren. “Alle hoofdstukken in het boek bij elkaar, de kennis en de oefeningen helpen jou om van kak (geen fijne situatie) naar gemak (fijne situatie) en dus een heerlijk leven met jezelf te gaan!”, aldus Jacq.

‘Leef je beste leven!’
Begin juli vond de presentatie van het boek ‘Van KAK naar GEMAK met JACQ’ plaats in de Oude Kerk in Ermelo. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Daniëlle Terpstra uit Ermelo, onder meer bekend als auteur van het boek Als Het Thuis Niet Meer Gaat, oprichter diverse dagbestedingen en medeoprichter Zorggroep Thorp. Als goede vriendin van Jacq schreef Daniëlle het voorwoord. Ze typeert haar heel treffend: ‘Jacq heeft de prachtige eigenschap om altijd naast je te staan en je altijd liefdevol te helpen, de juiste kant op. Laat je meeslepen in de wereld van Jacq en leef je beste leven!’.

De manier waaróp
Jacq is niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn die een zelfhulpboek schrijft over persoonlijke groei. Het onderscheid is bevrijdend genoeg de manier waaróp het is geschreven; net of drink je een kopje koffie met een hele goede vriendin en heb je met haar een onwijs goed en opbeurend gesprek. Een vriendin bovendien die er niet voor schroomt haar ‘eigen kak’ met jou te delen. Jacq straalt bij deze vergelijking, waarbij haar ogen sprankelen van levensvreugde. “Sowieso ben ik een heel open en toegankelijk persoon. Ook schrijf ik zoals ik klets, waarbij ik je het gevoel wil geven dat ik met je in gesprek ben. Dan haak je bij het lezen van het boek niet af, zodat je de informatie makkelijker tot je kan nemen.”

Het verschil maken
Een feit is legt Jacq uit, is dat je één leven hebt. De kunst is hoe het zo te beleven, dat je een fijn leven hebt. “Met mindset, dus vooral de manier van denken en de houding die je hebt, kun je het verschil maken. Met andere woorden; als je kak ervaart maak je het verschil in de manier hoe je ermee omgaat. De methodes hiervoor leg ik uit in mijn boek.” Waarbij het belangrijk is zo geeft Jacq aan, dat belangstellenden er open voor moeten staan om met de oefeningen die in het boek worden beschreven aan de slag te gaan. “Met alleen het boek lezen doe je dan wel heel veel kennis op”, licht Jacq toe, “maar door de kennis toe te passen maak je het verschil. Dan heeft het pas écht effect op je leven.”

Alles wat je aandacht geeft groeit
Je mindset veranderen vergt veel oefening, weet Jacq. “Maar alles wat je aandacht geeft groeit. Daardoor wordt het op een gegeven moment steeds gemakkelijker, wordt het gewoon, gaat het vanzelf en wordt het jouw waarheid.” Oké…, maar stel dat hardnekkige ondermijnende overtuigingen weer de kop opsteken? Jacq knikt begripvol, ze kent de valkuilen. “Het is daarom zinvol het boek af en toe open te slaan en de hoofdstukken te lezen die jouw leven zo hebben veranderd.” Bovendien kun je zo vaak bij Jacq op de koffie als jij maar wilt, voor een inspirerende Jacq-shot. Niet letterlijk overigens, maar door naar haar podcasts te luisteren. Jacq heeft er inmiddels bijna honderd op haar naam staan, dus ‘Jacq-shotjes’ te over. Ga voor de podcasts naar myimperium.nl/podcast/ en/of op iTunes en Spotify.

Over Jacquelien van de Hoef
Jacquelien van de Hoef werkt al heel haar leven met paarden. De afgelopen 15 jaar heeft zij studies afgerond in de psychologie en zich in dat vak ontwikkeld. Met 10 jaar ervaring in de jeugdzorg heeft zij zich onder meer ontwikkeld tot EMDR-therapeut, lifecoach en paardencoach In haar eigen praktijk Myimperium heeft zij inmiddels al veel mensen mogen helpen. Haar specialismen zijn: lifecoaching, paardencoaching, EMDR en hypnotherapie. Zie ook: myimperium.nl Via deze website is ook het boek á 24,99 euro te bestellen, als ook via bol.com en de boekenwinkels.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen