Carola Klaassen kan Ben’s Klankschalen-Massage van harte aanbevelen

Foto: Grietje-Akke de Haas

Belangstellenden konden eerder vrijblijvend kennismaken met het fenomeen Klankschalen en Ben’s Klankschalen-Massage. De inloopavonden vonden toen plaats op de sfeervol ingerichte zolder van kapsalon De Haarsmederij aan de Weegakker 45 in Ermelo, de kapsalon van Carola Klaassen. Nu Klankschalen-masseur Ben Noorloos sinds maart dit jaar er zijn vaste stek heeft gekregen, kon het natuurlijk niet uitblijven dat Carola de positieve effecten van klankschalen op lichaam, emoties en geest wel eens wilde uitproberen. Ze is erg enthousiast geraakt en kan Ben’s Klankschalen-Massage van harte aanbevelen.

Na de zomervakantie wil Ben Noorloos opnieuw open avonden organiseren zodat belangstellenden vrijblijvend kennis kunnen maken met het fenomeen Klankschalen en Ben’s Klankschalen-Massage. Houd dus de berichtgeving in de gaten, de website benonderweg.nl/klankschaal/massage en de Facebookpagina.

‘Mam, wat zie je er uitgerust uit!’
Wellicht is Carola zelf nog het meest verbaasd over haar positieve ervaring met Ben’s Klankschalen-Massage. “Ik ben namelijk een persoon die niet van het overgeven is. Ofwel, ik ben iemand die de controle zelf in handen wil hebben. Wat schetst mijn verbazing dat ik tijdens de Klankschalen-Massage al na 3 minuten lag te slapen! Toen ik thuiskwam kreeg ik zelfs van mijn kinderen te horen: ‘Mam, wat zie je er uitgerust uit!’.”

‘Het helpt mij echt’
Het is vooral de rust in haar hoofd die Ben’s Klankschalen-Massage Carola opleverde, een gemoedstoestand die tot haar vreugde een aantal dagen aanhield. “Ik ben altijd behoorlijk druk in mijn hoofd. Na de Klankschalen-Massage voelde het of was er orde gecreëerd in de chaos in mijn hoofd. Ik merkte dat het mij vervolgens lukte één ding tegelijk aan te pakken, en alles om de beurt. Vanaf dat moment werd om het positieve effect de Klankschalen-Massage tastbaar voor mij, met andere woorden: ‘Het helpt mij echt’.”

‘Gelijk uit mijn hoofd’
In tegenstelling tot de reguliere massages raakt Ben je niet aan, hooguit een beroering met een klopper, het instrument waarmee de klankschalen worden ‘bespeeld’, of klankschalen die op je lichaam worden geplaatst. Elke klankschaal die Ben gebruikt veroorzaakt een bepaalde trilling die resoneert in het lichaam, wat de zelfgenezende kracht van het lichaam ondersteunt. Carola: “Ik zit dus te veel in mijn hoofd, maar bij een bepaalde soort slag van Ben op klankschaal was ik gelijk uit mijn hoofd. Die kwam tot rust door de nagalm.”

Minder last van gewrichten
Bovendien werden de lichte artroseklachten waar Carola last van heeft verlicht door Ben’s Klankschalen-Massage. “Na de behandeling had ik veel minder last van mijn gewrichten.” Ben legt uit: “Omdat ik met de Klankschalen-Massage het lichaam in trilling breng stroomt het bloed beter door en worden de afvalstoffen beter afgevoerd. In het geval van Carola gaat het om de melkzuren in haar gewrichten die beter worden afgevoerd.”

Rust in hoofd en lijf
Als het aan Carola ligt zou Ben’s Klankschalen-Massage net zo ingeburgerd moeten raken als de reguliere massages. “Want ik heb nu zelf ervaren en gevoeld hoeveel rust het in mijn hoofd en lijf geeft.”

Demonstratie
Eerder, in het artikel Wat doet Ben’s Klankschalen-Massage nu eigenlijk met je? heeft Ben uitgelegd dat een klankschalen-massage de zelfgenezende kracht van het lichaam ondersteunt. Wat alles te maken heeft met het feit dat het menselijk lichaam voor 75 procent uit water bestaat. Bij een eerdere vrijblijvende kennismaking met het fenomeen klankschalen gaf Ben hierover een demonstratie. Hij vulde een klankschaal halfvol met water en met een klopper maakte hij een ronddraaiende beweging langs de rand van de schaal. Algauw begon de klankschaal ’te zingen’, een geluid dat steeds donkerder en harder van toon werd. Ondertussen bewoog het water, begon te borrelen, te bruisen en spatte bij de randen omhoog, of was het koolzuurhoudend. “Zo werkt het nu ook in je lichaam”, verklaarde Ben toen.

Het mooiste cadeau
Ben’s Klankschalen-Massage is geschikt voor iedereen. Ben: “Je hoeft er beslist niet ‘in te geloven’; ervaar gewoon wat het met je doet. Beleving is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven.” Kom het ervaren, nu met een openingskorting van 20 procent.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen