Stichting ‘IJs in Ermelo’ zoekt met inloopavond vrijwilligers voor ijsbaan op ’t Weitje

Stief en Wijert halen de schaatsen vast uit het vet.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Het bestuur van ‘IJs in Ermelo’ zoekt vrijwilligers. Hiervoor organiseert het bestuur een inloopavond om vrijwilligers te werven. Na de eerste editie van ‘IJs in Ermelo’ in 2019 die een doorslaand succes was, staat namelijk de tweede editie voor de deur. Alle ijs- en schaatsliefhebbers kunnen zich vast gaan verheugen op de overdekte ijsbaan op ’t Weitje. Want het gaat om ruim 5 weken ijsplezier dat start op woensdag 1 december 2021 en eindigt met het Smeltfeest voor vrijwilligers op zaterdag 8 januari 2022.

Check alvast je agenda
De inloopavond om vrijwilligers te werven is op donderdag 28 oktober van 19.00 – 21.00 uur en vindt plaats in Het Pakhuis aan het Molenaarsplein. Aan belangstellenden wordt gevraagd hun agenda alvast te checken welke dagdelen ze zich eventueel vrijwillig kunnen inzetten voor een vrijwilligerstaak bij de ijsbaan. Als dank voor hun inzet worden vrijwilligers beloond met een uitnodiging voor het ‘Smeltfeest’. Ofwel een geweldig eindfeest met een hapje en een drankje op zaterdagavond 8 januari. De dagdelen waarvoor kan worden ingeschreven zijn:

  • Van 9.00 – 13.00 uur
  • Van 13.00 – 18.00 uur
  • Van 18.00 – 22.00 uur

De taken zijn:

  • Schaatsenverhuur/kassawerkzaamheden/algemene taken
  • De QR code van bezoekers controleren die het horecagedeelte bezoeken, (dit is afhankelijk van de dan geldende maatregelen)
  • Controle op toegangskaarten
  • EHBO-ers om de meewerkende organisatie te ondersteunen
  • Handige mensen die Ronald en Karin Pul van het bedrijf Partyverhuur Ermelo aan de Harderwijkerweg helpen bij de opbouw en het afbreken van de ijsbaan. De opbouw is van 22/11 – 1/12, het afbreken van 10/1 – 14/1.

Veel vertrouwen in
Bestuurslid Stief van Panhuis en hoofd ijsmeesters/beheerders Wijert Krijt, ze glunderen allebei. Want ze zijn heel blij dat na een ijsbaanloos jaar vanwege de coronamaatregelen, het ijsfeest dit jaar wel door kan gaan. “We hadden er zo veel vertrouwen in dat we voor de zomer de knoop al hadden doorgehakt.”

Praktische aanpassingen
In vergelijking met de eerste editie koos het bestuur voor een aantal praktische aanpassingen. Zo wordt de ijsbaan iets ruimer door het afgezette stuk kinderijsbaan erbij te trekken. Daarnaast krijgt het horecagedeelte een eigen tent met een aparte ingang, maar met nog steeds uitzicht op de ijsbaan. Ook de EHBO-ruimte krijgt een eigen plek, net als de schaatsverhuur. Nieuw deze keer is ook dat de werkzaamheden in het horecagedeelte worden uitbesteed aan een professioneel bedrijf. Voor de horeca zijn dan ook geen vrijwilligers meer nodig.

Huishoudelijke regels
Bovendien worden de huishoudelijke regels iets aangepast. Zo zijn noren om op te schaatsen en klapschaatsen verboden om het ijs in optimale conditie te houden. Kunst- en ijshockeyschaatsen zijn wel toegestaan. Daarnaast is het verplicht eigen meegenomen handschoenen te dragen. Voor schoolkinderen tot 12 jaar is het bovendien verplicht een helm te dragen tijdens het schaatsen mét eronder een haarnetje. Het laatste is om hoofdluis te voorkomen, de wegwerphaarnetjes zijn gratis te verkrijgen op de ijsbaan.

Wordt jouw team de volgende Curling kampioen?
Inmiddels lopen de voorbereidingen voor als de ijsbaan er ligt, als een trein. De meeste basisscholen hebben zich al op gegeven voor het schoolschaatsen, een gratis evenement door de medewerking van sponsoren. Ook stromen de aanmeldingen binnen voor Balde’s Banden Service Curling Competitie. Wil jij er met je collega’s, vrienden of familie aan meedoen, wees er dan snel bij, want vol=vol. In 2019 werd Between Curtains & Carpets de eerste Curling kampioen van Ermelo. Wordt jouw team de volgende Curling kampioen?

Voor meer informatie: ijsinermelo.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden